Hörgeräte und Demenz | MySecondEar

høretab og demens

Flere undersøgelser* deler i deres fund bestemmelsen af ​​en forhold mellem høretab og demens . Høretabet fremhæves endda som største påvirkelige risikofaktor for demens. Ifølge Johns Hopkins University udsættes mennesker med en let ubehandlet høresvaghed for en dobbelt så høj demensrisiko span> sammenlignet med normal lytning. I tilfælde af en højbehandlet høretab

høretab og demens kontekst

Høretab Sneger span> ofte langsomt indsat, hvilket betyder, at det er Ofte ikke anerkendt direkte. Den vigtigste årsag til dette er scoringen af ​​hårcellerne , som sikrer lydabsorption og oversættelse af den akustiske stimulus til elektriske signaler. Signaloverførslen er således begrænset, og høringen lider, især i højfrekvensområdet.

Som et resultat har høretabet normalt en kapssetning af de berørte. Social isolering reducerer på sin side kognitive stimuli, som en person udsættes for. Den nøjagtige forbindelse er endnu ikke blevet afklaret og undersøges stadig videnskabeligt. Indtil videre ændringer i hjernen på grund af høretab. Årsagen til dette er potentielt den stærke koncentration, som hørehæmmede mennesker skal bruge til at forstå. Andre funktioner i hjernen kunne overses **.

Især synes cerebral cortex og hippocampus at være særlig påvirket. Så de områder, der fungerer som interface mellem kort og langtidshukommelse . Derudover vænner hjernen formodentlig den reducerede høring, der fremskynder reduktionen i sidstnævnte.

kan hjerteligt tab føre til demens?

Den aktuelle forskningssituation giver adskillige dokumenter for en forbindelse mellem høretab og demens. Imidlertid kan den negative indflydelse af høresvaghed minimeres aktivt. For at forhindre demens skal høretab hurtigt genkendes, så behandling ved høreapparater kan startes lige så hurtigt. Som et resultat skal regelmæssig lytning til at genkende en lytning af lytningen betragtes som et aktivt trin for at forhindre demens . Tidlige tegn skal altid tages alvorligt og kontrolleres sagkyndigt.

*Lin, F. R., Metter, E. J., O’Brien, R. J., Resnick, S. M., Zonderman, A. B., & amp; Ferrucci, L. (2011). Høretab og hændelsesdementi. Archives of Neurology, 68 (2), 214–220. https://doi.org/10.1001/archneurol.362

Thompson, Rhett S.; Auduong, Priscilla; Miller, Alexander; Gurgel, Richard K. (2017): Høretab som en risikofaktor for demens: En systematisk gennemgang. laryngoskop efterforskende otolaryngologi 2 (2), 69-79.

** Lin, F. R., Yaffe, K., Xia, J., Xue, Q.-L., Harris, T. B., Køb-Helzner, E., Satterfield, S., Ayonayon, H. N., Ferrucci, L., Simonsick, E. M., & amp; Sundhed ABC Study Group. (2013). Høretab og kognitiv tilbagegang hos ældre voksne. JAMA Internal Medicine, 173 (4), 293–299. https://doi.org/10.1001/jamaintternmedMed.2013.1868