information til private husholdninger

Den elektriske og elektroniske enhedslov (Elektrog) indeholder en række krav til håndtering af elektriske og elektroniske enheder. De vigtigste er samlet her.

1. Separat optagelse af gamle enheder

Elektriske og elektroniske enheder, der er blevet affald, kaldes gamle enheder. Ejere af gamle enheder skal registreres ved et fald i bosættelsen adskilt af usorteret bosættelsesaffald. Især hører gamle enheder ikke i husholdningsaffald, men i specielle kollektive og retursystemer.

2. Batterier og batterier

Ejere af gamle enheder skal normalt adskille gamle batterier og gamle akumulatorer, som ikke er omgivet af den gamle enhed, inden leveringen på et detektionspunkt. Dette gælder ikke, hvis de gamle enheder forelægges udbydere af offentlig ret og adskilles der med det formål at forberede sig til genbrug af andre gamle enheder.

3. Muligheder for at returnere gamle enheder

Ejere af gamle enheder fra private husholdninger kan aflevere på indsamlingspunkterne for offentlige retlige bortskaffelsesinstitutioner eller ved de returneringskontorer, der er oprettet af producenter eller udgifter i betydningen af ​​elektricitet. Du kan finde et online bibliotek med indsamlings- og tilbagevendende punkter her: https://www.ear-system.de/ear-bekirung/sammel-dueckiehtellen.jsf

4. Databeskyttelsesnotat

Gamle enheder indeholder ofte følsomme personlige data. Dette gælder især for enheder af information og telekommunikationsteknologi såsom computere og smartphones. Bemærk i din egen interesse, at hver slutbruger er ansvarlig for at slette dataene på de gamle enheder, der skal bortskaffes.

5. Betydningen af ​​symbolet "krydsede -ud affald kan"

Symbolet på en krydset affald kan på de elektriske og elektroniske enheder indikerer, at den respektive enhed skal detekteres separat fra det usorterede bosættelsesfald i slutningen af ​​sin levetid.