Hörgerät-Implantat: Knochenleitungshörgerät, Cochlea-, Mittelohr- oder Hirnstammimplantat? - Unterschiede, Kosten, Funktionsweisen
I mange tilfælde er udbuddet af klassiske in-ear eller bagudøvede høreapparater helt tilstrækkelig til at understøtte sprogforståelsen for hørehæmmede patienter. Til dette formål forstærker enhederne lyden og frigiver den i denne hævede form til bærerens øregang. Hvad sker der dog, hvis mellemøret ikke længere har (mere) har evnen til at reducere lyd, hørselsskader øges i stigende grad eller anatomiske grunde forhindrer tilpasning af et høreapparat?

I disse tilfælde kan

implantater af høreapparatet være et alternativ til aftagelige høreapparater og forbedre chancen for deres luftfartsselskaber til at deltage i den hørbare verden. En operationel indgriben er bydende nødvendig for at indsætte et implantat, så beslutningen om et høreapparatimplantat bør overvejes grundigt. Det er også vigtigt at bemærke, at den samme hørekvalitet aldrig kan opstå som ved naturlig hørelse. Ikke desto mindre er implantaterne sofistikerede høreløsninger, der har potentialet til at berige hverdagen markant.

Høring implantat og høreapparat: Interview med et blik

høreapparater implantater
 • Ikke-invasiv/ ingen kirurgisk indgriben

 • Fleksibel kan bruges

 • behandlet og forstærket lyd

 • bruger funktionen af ​​mellem- og indre ører såvel som resterende misser

 • for lys til svær hørselsskade

 • bæres ind eller bag øret

 • Invasivt/ operationel intervention

 • lydprocessor aftagelig, implantat grundlæggende firma

 • omgår nedsat dele af høringen

 • til specielt høretab

 • fuldt eller delvist implanteret

Hærehjælp Implantatarter

Hvilket høreapparatimplantat, der bruges, afhænger af formen for høretab eller hørselsnedsættelse. De almindelige typer af høreapparatimplantater danner indvendige øreimplantater -også kendt som Cochlea -implantater -, mellemørimplantater, knoglerforløbede høreapparater samt hjernestempelimplantater.


applikationsområder af de forskellige implantater inkluderer følgende:

 • Sensorineural høretab
 • Kombineret høretab
 • Sound Conduction Ludo
 • Medfødt og kronisk hørselsskade
 • forkert trykt eller manglende hørende nerve
 • Totalt høretab (dette er dog normalt vanskeligt at behandle, hvis høretab opstår før eller under sprogoptagelse)

Den grundlæggende struktur af et høreapparatimplantat er resultatet af to dele: den interne del, der er implanteret og følgelig sidder under huden og den eksterne del, der består af en lydprocessor og på Uden for hovedbunden er fast. Selv fuldt implanterede enheder er ikke helt autonome, du har altid brug for en forbindelse til en ekstern enhed til strømforsyningen.

cochlea implantat

Cochlea -implantater er sandsynligvis de mest kendte implantater til høreapparat, men næppe er nogen tilstrækkeligt informeret om dem. Enhederne tjener undertiden til at behandle medfødte hørelsesfejl, men skal vurderes som potentielt nyttige i alle skader på det indre øre. Målgruppen er især voksne med døve døvhed, mennesker med stigende høretab (hypacusis) såvel som børn med alvorlig hørselsskade - genetisk eller erhvervet.

Elektroniske impulser danner grundlaget for funktionalitet af et cochlea -implantat: De genererer i cochlea -toner, der i sidste ende muliggør forståelse. Dette kræver en ekstern komponent, der inkluderer sprogprocessoren bag Ear Cup. Der er en trådløs, induktiv forbindelse fra den ydre til den interne komponent. Sidstnævnte sidder i tempelbenet og er i direkte kontakt med Cochlea. Kodede lydsignaler sendes til modtagerspolen for den indre komponent via den ydre del af den ydre del. Baseret på dette stimuleres lydnerven, der tager en stimuleringslinje til hjernen, hvilket endelig skaber et lytteindtryk.

centralt øreimplantat

I henhold til navnet indsættes implantatet i mellemøret i mellemøret i en detaljeret, men lav -risiko. Proceduren til behandling af opfattelse eller høringstab af sund ledning er og en kombination af det. Centrale øreimplantater er også ideelle, når der er en blok af mellemøret eller det ydre øre, eller det er ikke muligt at bære et eksternt høreapparat. Under alle omstændigheder er intakte interne hårceller en forudsætning for brugen.

For -funktionen af ​​mellemøreimplantatet kræves en magnet, der realiserer forankring af den eksterne mikrofon med den interne sprogprocessor. Mikrofonen fungerer som en slags erstatning for auriklen - den tager den auditive information op og sender den til implantatet i mellemøret. Det er her signalerne videresendes til det indre øre via strudser, hvilket skaber et lytteindtryk.

knogler forankret høreapparater/ knoglerørledning høreapparater

knogledningshærehjælpemidler bruger knoglernes naturlige funktion til at guide lyd. Dette design taler også om knogler, der er forankret høreapparat s (Baha), dvs. knogleliterede høreapparater. Høringsimplantaterne bruges til forskellige begrænsninger, undertiden i tilfælde af kronisk betændelse i mellemøret eller ørekanal Canal.

Din navngivning skyldes, at implantatet - en titanium skrue - bruges i knoglerne. Som modstykke er en lydprocessor fastgjort til implantatet eksternt bag øret. For funktion absorberer lydprocessoren oprindeligt lyden fra det omkringliggende område, så frigiver den den til skruen, der bruger vibrationer til at videresende lydsignalerne til det indre øre. Som et resultat kræves ingen deltagelse af mellemøret, men en intakt lydnerve og et funktionelt indre øre.

hjernestammerimplantat/ auditiv brainste implanteret (ABI)

behov for implantation af en hjernestammerimplantat opstår, når hørelinjen blev beskadiget fra fødslen eller ved traumatiske og patologiske begivenheder. For eksempel skal type 2 og tumor sygdomme nævnes her, hvor tumoren presser på høringsnerven eller forårsagede en skade på fjernelse af tumor. Selv med en fuldstændig adskilt lydnerv , tilbyder hjernestammerimplantatet en måde at delvis gendanne hørelse på. Målet er at gøre mindre optimal hørelse, men snarere en følelse af at høre, så ingen udelukkelse fra den auditive verden er udelukket.

Under den meget komplekse implantation bruges en lille elektrode direkte i hjernestam , som er tilgængelig via et lille kabel til gengæld med den eksterne komponent. Elektroden passerer frekvenser gennem den udvendige processor, der sidder udenfor, hvilket kræver stimulering af Hornen -nerverne på grund af elektriske impulser. Konsekvensen er fremadrettet for stimuli til hjernen, hvor dette finder sted, og det lytteindtryk opstår. Ved hjælp af et hjernestammerimplantat lykkes opfattelsen af ​​omgivende støj primært. Kun med en træning i læbe læsning kan en sprogforståelse skyldes tonerne.

Hærehjælpemplantatomkostninger

Hver implantation af høreapparatet er en operationel indgriben, der altid skal være gennemtænkt. Det, der gør lettelse, er at dække alle omkostninger til implantat, efterpleje og rehabilitering fra de lovbestemte sundhedsforsikringsselskaber. Med hensyn til prisimplantater - afhængigt af typen af ​​implantat og de individuelle krav fra de patienter, der påvirker interventionsniveauet - bevæger sig i en ramme på op til € 40.000.

De mest omkostningseffektive er knogledningshærehjælpemidler , som er i intervallet € 3.000 - € 5.000. centrale øreimplantater ligger i prisklassen € 10.000 til € 30.000, afhængigt af behandlingsmetoden. hjernestammerimplantater er også tilgængelige til en pris på omkring € 30.000. Omkostningerne ved cochlea -implantatet udgør omkring € 40.000. Bemærk, at dette kun er retningslinjer. De endelige prisresultater afhængigt af de faktorer, der er nævnt ovenfor.