Die Induktionsspule im Hörgerät

Hvad er induktionsspolen i høreapparatet?

Et Cochlea -implantat (CI) eller et normalt høreapparat betyder en enorm hjælp til en person med høreproblemer. Selv i akustisk krævende situationer muliggør disse tekniske resultater bedre forståelse af sprog og det omkringliggende område . På denne måde er det lettere for den pågældende at fortsætte med at deltage aktivt i livet. Der er cis og fuldt digitale høreapparater, der er udstyret med en masse forskellige moderne funktioner. Disse funktioner tillader at filtrere forstyrrende lyde i hverdagens høresituationer . Resultatet: En mere behagelig lytteoplevelse, fri for støj.

Der kan dog altid være forstå vanskeligheder i det offentlige rum , for eksempel når en begivenhedssted lyder via et højttalersystem. Også her er der nu en god løsning, hvis høreapparatet indeholder en såkaldt induktionsspole eller T-coil . Lydoverførslen er derefter forurenet med mindre baggrundsstøj og mindre reverb.

Betydningen af ​​et induktivt høresystem

Musik- eller sprogsignaler kan overføres ved hjælp af et induktivt høresystem. Transmissionen er trådløst til høreapparatet eller til det tilsvarende Cochlea-implantat ved at skabe et elektromagnetisk felt ved en såkaldt ringsløjfe i det induktive høresystem. Det elektromagnetiske felt modtages derefter af T -spolen i CI eller høreapparat og oversættes til de tilsvarende toner for lytteren

De fleste moderne lydsystemer indeholder et så induktivt system. Du kan for eksempel finde det på følgende enheder:

  • Højttaler
  • Forstærker
  • Mixer
  • Mikrofon

I en mixer er sprog- eller musiksignalet tilberedt og overført til en forstærker ved induktionssløjfe. I induktiv høresystem overføres signalet nu ikke til en højttaler, men til en tilsluttet ringsløjfe der er lagt rundt i rummet. Kablet forsyner derefter rummet med lydsignalerne.

Alle mennesker, der er inden for dette ringsløjfeområde, kan derefter modtage lydsignaler via T-coilen i det respektive høreapparat eller CI . Værelser udstyret med induktionssløjfer er markeret med passende symboler . Den tyske Hearing Leader Association giver en god oversigt over værelser med induktive høresystemer i nærheden af ​​dig på dens hjemmeside.

brugen af ​​T-coil

Mange høreapparater eller cochlea-implantater har allerede en indbygget T-spole. Det kan aktiveres enten med knappen programmet eller med en vippekontakt . Nu er sprog- eller musiksignaler lige så hørbare, som de er blevet fjernet og optaget af mikrofonen. Hvis signalet ikke er forståeligt, skal