Akustikusneurinom (Vestibularis Schwannom): Erfahrungen, Symptome, Operation

Hvad er en akustisk neuroma? (Vestibularis schwannom)

meget ; Krypteret medier; gyroskop; billed-i-billede "tilladtfullscreen =" ">

Den akustiske neuroma (eller også kaldet vestibular scanoma) er en sjælden, godartet tumor i høringen og ligevægtsnerven. Behandlingen afhænger af størrelsen på tumorer. Som regel er chancerne for bedring gode.

Typisk anatomisk placering af den akustiske neuroma

Typisk anatomisk placering af den akustiske neuroma. Kilde: wikipedia.org

Som regel er tumoren baseret på Schwann -cellerne i ligevægtsnerven. Derefter taler man også om det vestibulære scanoma. Schwann -cellerne repræsenterer en isolering af nerveveje. Oplysninger kan transporteres hurtigere. I sjældne tilfælde er denne godartede tumor i vævet i horn nerven.

Årsager og hyppighed af akustisk neuroma

Frekvensen for sygdommen øges med den stigende alder. Dette vokser dog langsomt. Denne tumor har heller ikke en tendens til at danne metastaser. Han betyder normalt noget i bindevævet. Ifølge det tyske kræftforening tegner denne form for tumor 8% af tumorer inde i kraniet. Da de tekniske diagnostiske procedurer konstant forbedres, kan den akustiske neuroma opdages tidligt. Han forbliver uopdaget hos mange patienter. Det forårsager normalt ikke smerter.

hvor er en aucustisk neuroma?

akustisk neuroma til højre, ca. 20 x 22 x 25 mm ekstra og intrameatal. Kilde: wikipedia.org

Afhængig af din position sondres der mellem to former for tumoren. Tumoren kan opstå i den cerebellære brovinkel til midten eller til siden i en kanal af klippebenet.

medial tumor

Mediasvulsten ligger ned mod midten og er placeret i den cerebellære brovinkel. Du kan forestille dig dette som et særligt snævert rum, der ligger mellem cerebellum og klippebenet. Her er centrale dele af mange kraniale nerver. Afhængig af hvilke nerver af tumoren, fører patienten til forskellige symptomer.

laterar tumor

Denne form er placeret til siden. Det er placeret i Meatus Acusticus Internus, en kanal i klippebenet. Nerver af balance og hornets nerven løber her. Ansigtsnerven og smagsnerven kører også her. Væksten kan føre til trykskade på nerverne.

Hvilke symptomer forekommer i auktionsneurinom?

symptomer forekommer ofte kun efter større vækst. Da denne godartede tumor tager lang tid at vokse, bemærkes symptomer kun efter år. Først og fremmest kan svækkelser i høringen bemærkes. Det meste af tiden påvirkes kun et øre her. Det første tegn på tumoren er forekomsten af ​​en -sidet høretab.

Dette kommer pludselig som et høretab eller manifesterer sig som et langsomt stigende høretab. Derudover er der ofte også svimmelhed og ser øjne. Sjældent kan ansigtssmerter eller følelsesløshed i kæben. De, der berøres, bemærker ofte kun en tilfældighed. Der er typisk en ændring i høringssansen, især inden for de høje toner. Berørte mennesker lægger mærke til, at fugle er ændret eller er vanskelige at følge under et telefonopkald på det berørte øre. Ofte er der også ørestøj. Disse kan undertiden være det eneste symptom.

nakkesmerter på auktionsneurinom

I alvorlige tilfælde kan dræning af hjernenvand ikke længere finde sted, og hjernetrykket øges. Typiske symptomer på dette er synsforstyrrelser, hovedpine, nakkesmerter, kvalme og opkast.

Hvordan opstår akustisk neuroma?

Hvorfor denne tumor forekommer er endnu ikke tilstrækkelig afklaret. Det er hverken en arvelig eller en smitsom årsag. I sjældne tilfælde er den arvelige sygdom neurofibromatosis type 2. Den genetiske defekt udløser tumorer i hele kroppen. Cirka 5% af de syge fører derefter også til en akustisk neuroma. Imidlertid spreder tumoren i nervecellerne og kan føre til permanent skade, hvis der er tryksymptomer. Det meste af tiden er dette ekstreme kurser i sygdommen.

Hvordan diagnosticeres den akustiske neuroma?

Undersøgelsen udfører normalt ENT -lægen. Først og fremmest andre sygdomme, der forårsager svimmelhed eller høreproblemer. Til dette udfører patienter en høringstest. Patienten angiver, hvad han hører i forskellige toner.

En hjernestamme -audiometri kan teste hornnerven uden at patienten skal arbejde for det. Klik på lyde spilles via en højttaler. Bag øret måler en elektrode, om oplysningerne videresendes til hjernen uden forstyrrelse. EEG giver derefter information om ændringer i kraniet.

Lægen udfører også en temperaturmåling af ligevægtsorganet. For at gøre dette skyller det den ydre øregang med varmt vand. En refleks af øjenmusklerne får øjnene til at rykke frem og tilbage i vandret. Refleksen kan forstyrres i tilfælde af en auktionsneurom. Derudover forstås ligevægtsorganet, og patienten lider af svimmelhed . Dette viser, hvor langt tumoren har beskadiget hornet.

Hvad sker der under MR -undersøgelsen i auktionsneurinoma?

Acoustic Neurinoma

akustisk neuroma i MR -billedet (pil). Kilde: wikipedia.org

Hvis der er mistanke om en tumorsygdom, vil lægen have en MR -udført. Dette kan endelig bestemmes, om det er en tumor. Patienten skubbes derefter ind i det diagnostiske rør på en sofa, hvor klipning af billeder af kropsindretningen fremstilles af magnetiske felter og elektromagnetiske bølger. For bedre synlighed injiceres et kontrastmedium undertiden i venen. Selve MR -undersøgelsen forårsager ikke eksponering for stråling. På grund af det stramme rør og den høje lyd, som enheden genererer, opfattes proceduren ofte af nogle patienter som ubehagelige.

Hvordan finder behandling / terapi sted i auktionsneurinomet?

Sygdommen kan behandles på forskellige måder. Enten venter du på, at tumoren ændrer sig. MR tages regelmæssigt til dette, eller der er stråling og drift.

I tilfælde af mindre vækster vælger læger ofte at blot vente på en kontrolleret måde og se væksten over MR -scanninger. Hos ældre patienter ændrer størrelsen på tumoren normalt ikke, eller den afspejler endda. Så længe der ikke er nogen symptomer hos patienten, forsøges stråling eller interventioner for at undgå operation.

Hvornår opstår akustisk neuroma?

Tumoren begynder at vokse og når en størrelse på to til tre centimeter eller mere, altid kirurgi. Specialister forsøger at beskytte ikke -beskadiget væv eller sunde nerver. Der er en risiko for, at blødning eller nerveskade kan forekomme. Følelsen af ​​hørelse og balance kan derfor forblive forringet i tilfælde af en akustisk neuroma. Grundlæggende er operationen den mest effektive måde at behandle tumoren på og forårsage heling.

Hvornår skal stråling finde sted?

Den blødere behandling er stråling med gammastråler. Tumoren ødelægges ved målrettet stråling. Skader på det omgivende væv kan imidlertid ikke undgås. Større tumorer kan normalt heller ikke registreres fuldt ud. Strålingen bruges, hvis kirurgi ikke er mulig af medicinske grunde.

aucustisk neuromdrevet og sene konsekvenser?

Da tumoren vokser meget langsomt og ikke danner metastaser, er prognosen normalt god. Kurset afhænger også af tumorens position og størrelse. Små vækster behøver ikke altid at blive behandlet. Større tumorer heles efter operationen, og der er ingen tilbagefald. Kun hvis tumoren i kraniet ikke kunne fjernes fuldstændigt, kan tumoren have fundet sted igen. Ofte forbliver tumoren imidlertid uopdaget i årevis, fordi den ikke forårsager nogen symptomer.