Glückliche Ärztin

hvad er et (lyd) audiogram?

a ton audiogram er en grafisk detaljeret repræsentation af din høring. Displayet finder sted i en lytningskurve. Denne måling kan bestemme årsagen til dit høretab. Det samme gælder naturligvis også for enhver hørelsesreduktion. Testen er let og hurtig. Med denne anmeldelse kan du få din hørelse opfattet enten dine næse -næser eller have en akustikercheck.

Om høringstest og audiogram har vi sammensat en nyttig guide til dig. Du kan finde ud af, hvad et audiogram virkelig er, og hvordan det oprettes. Vi forklarer dig, hvad akustikeren eller lægen kan læse fra dit resultat. Hvis du vil have kontrolleret din høring, kan du til enhver tid lave en høringstest. Med os har du nøjagtigt ret til dette. Du er meget velkommen til at aftale en aftale med os i nærheden af ​​dig. Vi tilbyder en høringstest gratis.

udtrykket audiogram

Forskellige frekvenser og hørselsgrænser registreres af dig i høretesten eller audiogrammet. Høringstærsklen er det område, hvor du bare kan opfatte toner. En formular er forberedt på dette. Pitchen betyder vandret frekvensen i Hz, de lodrette poster betyder volumen i decibel.

Høringstærsklen for en normalt hørende ungdom betyder nullinjen i tone -audiogrammet. To forskellige værdier tages under gennemgangen. På den ene side måles luftlinjen, så lyden flyttes over luften fra dit ydre rør ind i mellemøret og derefter flyttes ind i det indre øre. Det er faktisk det, du mener med at høre. Måske ved du ikke engang, at der også er en knoglelinie. Som et resultat når vibrationerne dit indre øre over loftet på din kranium. Normalt er lyden overlejret af luftrøret. Dog kan der forekomme skader. I dette tilfælde kan dit høreapparat justeres nøjagtigt, så din knoglelinie bruges. Dette forstærkes af lyden og lyden. Imidlertid er et højere volumen nødvendigt for knoglelinjen.

Hvordan skabes et audiogram?

I Audiogram -testen får du hovedtelefoner. Du tager på dette. Din akustiker eller læge spiller individuelle toner. Med sunde ører kan du normalt fremstille frekvenser på 1000 Hz. Trinene forstærkes i trinnene på 5 dB. Så snart du kan høre noget, skal du give et signal. Derefter testes yderligere frekvenser. Din høretærskel er markeret.

Denne test udføres selvfølgelig på begge ører. Du får derefter en speciel knoglelinjelytter. Denne lytter sidder direkte på din kraniet. Sådan foretages knoglelinjemåling. Høringstærskelpunkterne er forbundet til høringstærskelkurverne. Luftlinjen sammenlignes med knoglelinjen med hensyn til ydeevne.

fortolkning og erklæring af et audiogram

Forskellige høreskader kan differentieres med et sundt audiogram. Som allerede nævnt ovenfor er luftlinjen tilgængelig. I denne linje kommer lyden i mellemøret udefra og flytter derefter til det indre øre. Knogelinjen fungerer ganske anderledes. I tilfælde af knoglelinjen videresendes lydsignalerne til din hjerne via dine kranietkokke.

Det kan være, at du kan opfatte tonerne godt gennem knoglelinjen, men har problemer med tonerne omkring luftlinjen. Derefter taler eksperten eller specialisten om en sund ledningsforstyrrelse. Årsagerne til en sund ledningsforstyrrelse kan være meget forskellige. Lyden kan hindres på vej fra det ydre øre ind i det indre øre. Der er måske et fremmedlegeme i din øregang. For eksempel kan dette være en effusion i dit mellemør. Der er måske også et problem med dine knogler. Årsagen kan fortælle dig dine nakke næser. I princippet kan sunde ledningstab behandles relativt let. Under alle omstændigheder kan et høreapparat hjælpe dig. Vi vil med glæde rådgive dig kompetent og service -orienteret.

Hvis du har en sund sensationsforstyrrelse, har den oprindelsen i det indre øre eller nerve. Lytningskurven kører derefter nøjagtigt den samme for lyden for knoglen og for luftlinjen og så at sige parallelt. De individuelle høretærskler adskiller sig grundlæggende fra normal hørelse.

Når det kommer til sund sensationsforstyrrelse, kan du høre højere frekvenser meget dårligt. Ved højere frekvenser og højere toner har du brug for et højere volumen, indtil høretærsklen kan specificeres. Dine høretærskelkurver synker derfor af i højfrekvensområdet. Dette symptom er typisk for høretab. Medicin eller operationer hjælper ikke med en sund sensationsforstyrrelse. Imidlertid kan tabet af funktion af dit indre øre mindskes af et høreapparat.

Moderne høreapparater i dag giver dig den mulighed, at du kan fortsætte med at deltage i livet. Du går ikke glip af nogen samtaler og kan tale individuelt som normalt. God tilpasningsråd til dit høreapparat er en forudsætning for dette. Vores medarbejdere vil med glæde besvare eventuelle spørgsmål. Hos os finder du en passende høreapparat akustikere til dine behov.