BAHA Hörgerät: Anwendungsgebiete, Aufbau, Voraussetzungen & Kosten

Hvis et konventionelt høreapparat af anatomiske eller medicinske grunde ikke kan bruges, knogleleder høreapparater er en behandlingsmulighed under visse betingelser. knoglerforankrede høreapparater (tysk knogleforankret høreapparater) - eller kort sagt: baha - er en speciel form for knogledningshærehjælpere , som Som kan implantatet til høreapparat kan forankres fast i kraniet. Ved hjælp af den naturlige evne hos menneskelige knogler til at guide lyd, styrke de magtfulde implantater og tillade aktiv deltagelse i professionelt og socialt liv.

Baha høreapparat Applikationsområder

Konventionelle høreapparater kræver deltagelse af mellemøret i høringsprocessen, hvorfor høretab, hvor mellemøret påvirkes, ikke kan afbalanceres med dem. Som den eneste implanterede form for knogledningshærehjælpemidler, sigter Baha -høreapparater mod behandlingen af ​​meget stærk lydudvikling af hørende støj (eksterne og mellemørre påvirkes) og let kombineret høretab ( Medium og indre ører påvirkes) væk. De er især velegnede til dette, da der ikke kræves nogen mellemørinddragelse, når man hører knogler forankret. A en -sidet sensorinural døvhed kan også broes ved knoglelinie. Fordi ingen dæmpning forårsaget af hovedbunden, som det er tilfældet med andre konstruktionsmetoder fra høreapparatfamilien, opnår behandling med Baha et forbedret lydresultat med højere volumen.

Baha høreapparater eller CROS høreapparater med ensidig følelsesløshed?

Med ensidig følelsesløshed er en indikation med cros høreapparater mulig, hvor både det støvede og høreøret forsynes med høreapparater. Høreapparatet på den støvede side absorberer akustiske signaler og videresender dem til det sunde øre, hvor der derefter kan opstå et lytteindtryk på en naturlig måde. Problematisk er manglen på en mulighed for at lytte til retningen, for for et komplet lyttende indtryk er der påkrævet en to -tæret høringsopfattelse. Behovet for at bære høreapparat på den sunde side er også en mulig kritik.

Dette kan undgås med knogledningsimplantater: Her bruges implantatet udelukkende på den nedsatte side og tillader næsten normal lytning til det hørehæmmede øre. Men også rumlig hørelse og retningslyttende er realistiske sammen med det sunde øre. Når indikation af en -sidet døvhed, antages det, at det andet øre har tilstrækkelig hørelse. Let til medium -størrelse hørselsskade er endnu ikke et udelukkelseskriterium. Generelt beslutter en hørehæmning, om Baha implanteres på en eller på begge sider.

baha implantatstruktur og funktionalitet

I Baha -implantatet taler man om et børsnoteret høreapparat . Det faktiske implantat består af en ca. 4 mm titan -skrue, der bruges poliklinisk under generel anæstesi i kraniet. Proceduren tager ca. 30 minutter. Implantatet er delvist implanteret, fordi den øverste del af skruen forbliver synlig og stikker let ud fra kraniet. På ydersiden er høreapparatet med mikrofon, lydprocessor, batteri samt elektromagnetisk konverter, der er ansvarlig for at tage akustisk information.

Den lyd, der er registreret af den ydre del, er forstærket, oversat til vibrationer ved elektromagnetisk forandring og overdraget til implantatet. Naturlig knoglelinie sikrer nu, at denne vibration føres til cochlea i det indre øre. Herfra overtager hårets betydning, celler overtager en fornyet omdannelse af signalerne til elektriske impulser, som sikrer stimulering af hornnerven. Resultatet: Der oprettes et lytteindtryk.

Baha Implantation: Forudsætninger og efterpleje

For at bestemme egnetheden af ​​en forsyning med en BAHA -enhed er testfasen af et sådant høreapparat, der er knyttet til et blødt bånd, mulig over en ENT -klinikker i flere uger. På denne måde kan du først prøve høringssystemet uden risiko og uden kirurgisk indgreb og kontrollere, om denne form for lytteforstærkning er velegnet til dig. En generel forudsætning for indsættelse er en tilstrækkelig funktionalitet i det indre øre , viljen og muligheden for at bære og vedligeholde implantatet såvel som motivation for at høre træning . Incolumn og sundhedsstaten skal afklares præoperativt. Hos børn skal knogletykkelsen og kvaliteten også tages i betragtning.

Efter implantationen forventes en helingstid på to til 3 måneder . I perioden efter operationen skal en akustiker af høreapparatet konsulteres for at justere og tilpasse det nye implantat og dets konfiguration, så implantatet tilbyder optimal støtte. Ud over de fine indstillinger afhænger lytningssuccesen stort set af den individuelle motivation for at høre træning og deltagelse i rehabiliteringsforanstaltninger. Derudover er regelmæssige kontroller af Baha vigtige for at sikre dens funktion eller for at forhindre komplikationer.

Baha høreapparater Risici

Hver kirurgisk intervention bærer visse risici, men indsættelsen af ​​Baha-implantater er normalt kompliceret fri . Betændelse i hud eller knogler er mulig, men det forekommer meget sjældent. Yderligere potentielle farer ligger i løsningen af ​​implantatet eller en lytningssucces, der ikke imødekommer præoperative forventninger.

Baha høreapparater omkostninger (overtagelse)

Omkostningerne til implantat og drift er fuldstændigt dækket af forsikringssponsoren. Det er dog vigtigt at få en tilsvarende godkendelse fra det respektive sundhedsforsikringsselskab på forhånd. Med hensyn til pris er Baha -implantater generelt inden for en ramme på € 10.000 - 30.000.