Cochlea-Implantat: Kosten, OP, Anwendung & Funktion

cochlea implantat: anvendelse, funktionalitet, drift, risici & amp; Omkostninger

meget A> indsæt et høreapparatimplantat. En mulighed er Cochlea -implantatet (CI), som er et indre øreimplantat, der tjener som en elektronisk lyttestat. Til dette formål bygger det broen til funktionen af ​​beskadigede hårceller, sikrer direkte stimulering af hornnerven og undgår således den nedsatte del af høringen. Som et resultat er implantatet velegnet til alvorlig til højkarakteret indre ørehøring.

Anvendelsesområder - For hvem giver et cochlea -implantat mening?

Baseret på indsættelse af et Cochlea -implantat (CI) for alle skader på det indre øre med stigende høretab (hypakusis) , såvel som at overveje, hvis ikke tilstrækkeligt af konventionel høreapparater . Sidstnævnte forekommer, så snart et antal hårceller i det indre øre ødelægges. I modsætning til den langsigtede overbevisning om, at Cochlea-implantater kun kan bruges, når høringen er tabt, kan resthøring bevares i dag og bruges sammen med fordelene ved CI. En hybridforsyning af høreapparat og implantat er også mulig. Denne form er tilgængelig på en -siddende fest for mennesker med forskellige hørselsskader på ørerne og i tilfælde af forsyning. Imidlertid er et uundværligt grundlæggende krav en tilstedeværelse af cochlea eller horn nerven.

På den ene side er

hovedmålgruppe af Cochlea -implantaterne voksne, der har dårlig sprogopfattelse på grund af alvorlige, begge sider høretab søges, jo højere er synet på succes.

På den anden side kan børn der har haft en høj grad af høretab siden fødslen eller har erhvervet dem i løbet af deres barndom, også leveres med et cochlea -implantat. Interventionens tid er også afgørende her: Der er særligt høje chancer for succes, hvis implantatet er indstillet inden det andet år. Efter det ottende leveår er erhvervelsen af ​​taleren kun mulig i begrænset omfang i en alder af tidligt eller fra fødslen.

struktur - Hvordan bygges et cochlea -implantat?

Cochlea -implantaterne lavet af to komponenter er

: en ekstern del, der indeholder mikrofon, sprogprocessor, transmissionsspole og en magneter og en indre del - det faktiske implantat - med modtagerspole, magneter og elektrodebærere. Førstnævnte er fastgjort udefra bag auriklen, mens implantatet sidder i den temporale knogle, nær auriklen under huden.

høreapparat på hovedet

Forbindelsen mellem batteriets drift udenfor og den indre del er trådløs, hvorved energiforsyningen realiseres ved hjælp af den magnetiske induktion ved hjælp af hovedbunden. Derudover muliggør de interne og eksterne magneter en stabil fiksering af transmissionsspolerne på hovedet. Derudover er der et direkte kontaktpunkt mellem implantatet og cochlea i det indre øre ved at placere elektrodebæreren i selve cochlea.

Hvordan et cochlea -implantat fungerer?

Høringsprocessen initieres med Cochlea -implantatet ved at absorbere lydbølgerne via den ydre komponent, der videresender lydoplysningerne til lydprocessoren. I processoren konverteres de vigtigste signaler til digital information og sendes til det interne implantat ved hjælp af senderspolen.

Her er der en anden konvertering - til elektriske impulser, der kommer til elektroderne i lydsneglen ved at videresende. Ved hjælp af elektroderne udløses nu elektrisk stimulering af hornnerven for at overføre impulser til hjernen. I hjernen identificeres de elektriske signaler endelig som støj, og det lytteindtryk er skabt.

Operation - Hvordan implantates indsættelse af et cochlea?

M Da motivationen til at træne lytningen med CI, påvirker succesprognoserne for implantationen væsentligt. Derudover registreres detaljerede høretest med og uden høreapparater, næseformen og livskvaliteten på forhånd for at veje, om en CI repræsenterer den passende hørselsløsning for den respektive patient. Efter at egnetheden er kontrolleret, opstår det forberedende spørgsmål om organisering af rehabilitering og efterpleje i sidste ende

Under interventionen er der sat en 5 - 8 cm lang udskæring bag øret. Barbering af hår er næppe nødvendig - i modsætning til mere antagelse. Så snart området er udsat, formales en uddybning i kraniet. Dette tillader oprettelse af en kanal i klippebenet, der strækker sig til mellemøret og skaber tilgængelighed til det runde vindue. En lille øvelse kan nu indsættes gennem kanalen, hvor et hul nær det runde vindue bores ind i Cochlea. Bagefter bruger kirurgen implantatet gennem det glaserede hul, hvis kabler er fastgjort til klippebenet. Under operationen testes implantatet for at kontrollere ankomsten af ​​den fremkaldte irritation ved hjernestammen. Endelig, afhængigt af den valgte metode, er kanalen enten fyldt med knoglemateriale eller efterladt åbent, og åbningen af ​​hovedet er syet.

Dagen efter Efter implantationen kontrolleres implantatets sæde med en X -Ray. I de første fem til syv dage foregår døgnbehandling normalt, hvor tråden for det meste trækker efter syv dage. Hvis såret er helet fuldstændigt, udføres den første aktivering af cochlea -implantatet omkring en til to uger efter operationen. Fine indstillinger og optimeringer af lytteindstillingerne sikrer stigende forfining af lytning i de følgende måneder. En regelmæssig kontrol og ventetid på Cochlea -implantatet bør ikke være begrænset til denne periode, men blive livslang, periodisk rutine til at løse eller forhindre lidelser på et tidligt tidspunkt.

Med den første tilpasning begynder en intensiv høretræning også, hvilket træner fortolkningen af ​​lydsignalerne modtaget med CI. Læringsprocessen kan sammenlignes med at lære et nyt fremmedsprog og er ekstremt individuel. Der er dog en fælles grund for alle CI -bærere: motivation og indsats er en forudsætning for træning, men - uanset intensiteten - vil ikke føre til en hørekvalitet, der kan sammenlignes med naturlig hørelse.

Risici - Hvilke risici gør implantationen af ​​et cochlea -implantat?

Ved indsættelse af det indre øreimplantat er det en rutinemæssig intervention, men det forbliver ikke uden risici . Der er en risiko for otitis -medier, mastoiditis og mulig skade på trommehinden. Postoperativt er midlertidige begrænsninger på ansigts- og smagsløgene, der er i fare på grund af nærheden til fræsningen, mulige. Derudover kan der - for det meste kun midlertidigt - svimmelhed eller ligevægtsforstyrrelse. Risikoen for anæstesi og postoperative infektioner til kirurgiske indgreb gives også.

Fordele og ulemper: Hvad taler for, og hvad med et cochlea -implantat?

En bestemmelse af fordele og ulemper ved Cochlea -implantatet kan kun implementeres i begrænset omfang, fordi succes er stærk afhængighed af personlige forudsætninger og træningsmotivation. I overensstemmelse hermed kan beslutningen for eller mod et cochlea -implantat kun træffes på grundlag af individuelt definerede fordele og ulemper. Mens CI forbedrer deltagelse i hverdagen og arbejdsmiljøet, kan omgivelsesstøj og stemmeopfattelse føre og dermed føre til en sikkerhedserfaring, er dens ulemper ikke at se bort fra.

Ideen om at have optimal sprogforståelse efter implantation uden yderligere bestræbelser er desværre utopisk. Ud over behovet for intensiv træning i brugen af ​​Cochlea -implantatet og det faktum, at perfekt lytning ikke er muligt, selv med CI, er der også en risiko for en identifikationskonflikt. Afhængig af miljøet og tidspunktet for implantationen, føler bærere sig muligvis ikke i høringsverdenen eller i hørende menneskers verden derhjemme. En stor interessekonflikt kan opstå, især for børn af høringsmæssige forældre. Men selv med voksne, der har identificeret hørselsskader i årevis, er det en massiv drastisk oplevelse.

cochlea implantatomkostninger

Omkostningerne til et cochlea -implantat er omkring € 40.000, og omkostningerne til efterpleje er også kontinuerlige. Imidlertid dækker de lovbestemte sundhedsforsikringsselskaber normalt alle omkostninger til operation, rehabilitering og efterpleje. Hvis du eller dit barn er privat forsikret, er en konsultation med sundhedsforsikringsselskabet nødvendig for at finde ud af mere om en omkostning.

cochlea implantatproducent

cochlea -implantater produceres i øjeblikket af fire producenter: cochlear , oticon medicinsk , Avancerede Bionics og med-el .