Exostosen: Ursachen, Symptome und Behandlung

exostoser: Årsager, symptomer og behandling

meget Krypteret medier; gyroskop; billede-i-billed "tilladt screen =" ">

Exostoser er godartede knoglevækster, der kan forekomme i den benede del af den ydre øregang. De omtales ofte også som øregangens køn eller surfere, da de forekommer især ofte i vandsportentusiaster som surfere, dykkere og svømmere. Disse knoglevækst forekommer, når øregangen udsættes for koldt vand over en længere periode.

Årsager og oprindelse

De nøjagtige årsager til exostoser er ikke fuldt ud afklaret, men det antages, at koldt vand fremmer udviklingen af ​​disse knoglevækst. Hvis øregangen udsættes for koldt vand regelmæssigt og over en længere periode, øges trykket på knoglevævet, hvilket kan føre til betændelse. Osteoblaster, celler, der er ansvarlige for væksten af ​​knogler, kan derefter stimuleres til at danne nyt knoglemateriale, hvilket i sidste ende fører til eksostoser.

symptomer

I de fleste tilfælde forbliver exostoser ubemærket, indtil de opdages under en undersøgelse af en læge. Så længe øregangen ikke er fuldt vokset, forårsager de ikke nogen symptomer. Men hvis øregangen delvist er blokeret, kan det være vanskeligere at fjerne vand eller ørevoks fra øret, hvilket kan føre til betændelse. Dette kan føre til smerter og kløe i øret såvel som en hørselsnedsættelse.

diagnose

En øre-næse- og halsdoktor (ENT-læge) kan stille en diagnose af eksostoser. Otoskopi eller ørespejl udføres for at kontrollere øregangens tilstand. I en otoskopi bruges en enhed kaldet otoskop til at undersøge øregangen og trommehinden. En indsnævring af øregangen eller tilstedeværelsen af ​​exostoser synliggøres.

behandling

Hvis exostoserne ikke forårsager symptomer eller kun forårsager mindre symptomer, kræves der ingen behandling. Hvis der imidlertid forekommer symptomer som smerter eller hørehæmning, kan kirurgi være nødvendige for at fjerne eksostoserne. Under operationen fjernes knoglevæksten for at åbne øregangen igen. Operationen udføres under lokalbedøvelse og er normalt en simpel indgriben.

forebyggelse

Den bedste måde at undgå eksostoser i øregangen er forebyggelse. Vandatleter og mennesker, der ofte svømmer eller dykker i koldt vand, skal bære høringsbeskyttelse for at beskytte øregangen mod langvarig skade forårsaget af koldt vand. Egnede høringskonserveringsmidler er ørepropper, ørebeskyttelsesofficerer eller specielle neoprenhætter, der dækker øregangen.

Det er også vigtigt at rengøre øregangen regelmæssigt for at undgå indtjeningssamlinger, der kan blokere øregangen og føre til betændelse. Nogle hjemmemedicin, såsom drypp af olie i øregangen, kan hjælpe med at løse ørevoks og gøre det lettere at fjerne det. Det er dog vigtigt ikke at indsætte skarpe genstande eller bomuldspinde i øregangen, da dette kan krænke øregangen og føre til infektioner.

fazit

Eksostoser i øregangen er en almindelig komplikation i vandsportentusiaster og mennesker, der ofte svømmer eller dykker i koldt vand. Disse knoglevækster er normalt godartede, men forårsager undertiden komplikationer såsom tilbagevendende infektioner, smerter og høretab. Operativ fjernelse af exostoserne er normalt nødvendig for at undgå komplikationer. Den bedste måde at undgå eksostoser i øregangen er forebyggelse ved at bruge hørebeskyttelse og regelmæssig rengøring af øregangen.