Hörgerät juckt im Ohr: Ohrenjucken bei Hörgeräten

høreapparat kløer i øret

Der kan være flere grunde til, at dit høreapparat i øret kløer. En mulig årsag kan være en allergi over for høreapparatets materiale eller mod ørepasset. En anden årsag kan være en infektion eller irritation af øret.

Hvis dit høreapparat i øret, skal du først fjerne det og tjekke øret. Hvis du har tegn på rødme eller smerter, skal du se en læge eller ENT -specialist.

For at undgå kløe af høreapparater i øret skal du sørge for, at dit høreapparat rengøres regelmæssigt. Brug ikke skarpe rengøringsmidler eller alkohol til at rengøre høreapparatet, da dette kan skade materialet. Brug i stedet et specielt rengøringsmiddel til høreapparater og rengør høreapparatet dagligt.

Det er også vigtigt at sikre, at høreapparatet passer korrekt, og at ørepasset ikke er for stramt. Hvis ørepasset er for stramt, kan dette få øret til at kløe og irritere. Hvis ørepasningen er for løs, kan feedback -lyde og en reduceret lytteoplevelse forekomme.

Generelt er det vigtigt, at du regelmæssigt taler til din ENT -specialist for at sikre, at dit høreapparat passer korrekt, og at alle problemer kan genkendes og behandles tidligt.