Hörgeräte für Hunde

hvad du har brug for at vide om høretab hos hunde

vidste, at katte mellem 55 Hz til 79 kHz hører og hunde dækker en rækkevidde på 67 Hz til 44 kHz. Til sammenligning kan den gennemsnitlige person kun høre fra 20 Hz til 20 kHz. Disse tal viser, at dyr hører bedre end vi gør. Hunden har også en selektiv høring. Hvis han sover, lader han sig blive forstyrret, medmindre han hører madkassen eller indehaveren.

Dette er muligt, fordi hundens sensoriske celler ikke er direkte forbundet med ørerne, men med specielle nervekanaler. Hunden kan tænde og slukke dette efter ønske. Hunde hører særligt dybe og særligt høje toner. Så hvis hunden ikke hører, hjælper den ikke rigtig med at skrige ham. En stille kommando i en højere tonehøjde giver mere mening. Så kan din hund opfatte lyden bedre.

Generelt hjælper 17 ører af ører hunden med at finde lyde. Hunden kan justere ørerne uafhængigt af hinanden for at kunne fange kilden til en støj. Hunde hører deres ejer på grund af dette, selvom det ikke er i syne. Den gode hørelse bruger hund og ejer. Men hvad skal man gøre, hvis hunden ikke længere kan høre sin ejer?

dyr kan også miste deres hørelse. Så skal du finde en ny type kommunikation med dyret. Dette kan ske med karakterer eller gennem et høreapparat til hunden. Men er der også egnede høreapparater til den elskede fire -lette ven?

symptomer på høretab hos hunden

Din hund kan ikke fortælle dig, om han ikke kan høre dig. Når alt kommer til alt beder han ikke og kan ikke bede om at gentage noget. Men der er andre måder at afgøre, om din hund hører dårligt. Et ret sikkert tegn på høretab er, at din hund ikke reagerer på hverdagslyde. For eksempel, når hunden er det knirkende favoritlegetøj, kalder du eller blot ignorerer den indenlandske ring. Din hund kan være bange, da du vækkede ham, fordi han ikke hørte, hvordan du kom til ham. Hunde med høretab har også en tendens til at bjælke oftere. Dette skyldes det faktum, at hunden ikke længere kan høre sig selv, når han bjeffer.

Årsager til høretab hos hunden

Dyr mister også deres hørelse, når øret er beskadiget. Dette kan ske ved skade på de små hårsækker og irriterende inde i ørerne. Hos ældre dyr degenererede nerverne og nogle dyr dårlige nerver i ørerne siden fødslen. Tumorer eller revner i trommehinden kan også forårsage skaden. Hyppig betændelse i øret eller traumet fører til høretab i lang tid. Dog talentvirus kan angribe høringen af ​​hunde især stærkt. Dette kan undgås ved vaccination.

behandling af høretab hos mennesker

Størstedelen af ​​høretab kan ikke vendes. Imidlertid er forskere svære at regenerere antallet af hårsækkene igen. Designmus hører svarende til mennesker, hvorfor der udføres forsøg på høretab på musene. Ethvert gennembrud i racingmus kan også være et gennembrud for mennesker.

Forskere har allerede injiceret stamceller fra dyrene i umodne nerveceller og dermed gendanner dem. Høringen kunne gendannes med op til 46% i løbet af 10 uger. Follikeludskiftningen hjælper med 15 % af høretabet, der blev udløst af neuropati. En sådan succes kunne endnu ikke registreres i andre typer høretab. Dyr med værre hørelse tilpasser sig deres omgivelser i overensstemmelse hermed. Tabet af hendes hørelse påvirker dig ikke så meget. Dine andre sanser kompenserer for høretab.

høreapparat til hunden - lønner det sig?

I tilfælde af høretab hos hunden er et høreapparat også en mulighed for at kompensere for høretab. En læge fra Aubery University udviklede høreapparatet til hunden baseret på et menneskeligt høreapparat. Med en plastikslange og skumstik tilsluttede den derefter enheden til hundens øregang. Ikke alle hunde ville tolerere et fremmedlegeme i øret. Da disse kan afvises, er høreapparater til hunde ikke så almindelige. Læger undersøger i øjeblikket et cochlea -implantat til hunde. Men de er dyre, og der er ingen garanti for, at de arbejder.

Ikke enhver hund accepterer høreapparatet i øret. Derudover giver høreapparatet kun mening, hvis hunden stadig kan høre på det ene øre. Under alle omstændigheder er en individuel produktion for hunden nødvendig. Dette skyldes, at øregangen af ​​mennesker og hunde adskiller sig markant. Hunden har en lodret og en vandret øregang. Høreapparatet er dækket med et skumgummi og tilpasser derefter øregangen.

For indsatsen af ​​et sådant høreapparat skal hunden imidlertid være i stand til at blive immobiliseret eller bedøvet. En hund forstår ikke, at han skal holde stille. Derfor er brugen af ​​et høreapparat til hunden en medicinsk indgriben. I dette tilfælde skal du overveje, om høreapparatet faktisk har brug eller kun betyder stress for hunden. Dette er også grunden til, at høreapparater til hunden kan være en dyr investering, da det ikke altid kan siges på forhånd, om dette lønner sig. Mindre hunde tager ofte fremmedlegemet bedre end større hunde.

Med en masse tålmodighed og træning kan du også erhverve tegnsproget for hunden. Derfor anbefales det skridt hen imod høreapparater hos hunde ikke altid. En hund med et handicap kan være en udfordring, men selve hunden kommer ofte godt overens med sit handicap.

Det ser anderledes ud med dyre politi eller personsøgere. I dette tilfælde kan et høreapparat give mening, så hunden forbliver klar til brug. Ligesom mennesker har hunden imidlertid brug for tid til at vænne sig til enheden. Det kan være langt, indtil hunden hører kommandoerne igen eller springer op igen med foderboksen.

Omkostninger til et hundehærehjælp

Tests med høreapparater i øret viste succes med undersøgelser af hunde. Hvis du har mistanke om, at dit dyr hører dårligt, skal du komme i kontakt med en dyrlæge. Dette kan derefter planlægge den yderligere procedure for et høreapparat.