Hörgeräteverordnung: Ausstellung und Gültigkeit | MySecondEar

Hvordan får jeg et høreapparat?

Hvis der er mistanke om at høre svaghed, er det bedst at gå til et øre-, næse- og halsdoktor (ENT) tidligt. En høretest udføres, årsagen og graden af ​​dit høretab bestemmes, og egnetheden af ​​dine ører til høreapparater kontrolleres. Hvis et høretab bestemmes, modtager du en høreapparatregulering fra lægen.

Hvad er det nødvendigt med høreapparatet?

Forordningen om høreapparatet er som en medicinsk opskrift og giver dig ret til at modtage en ekstra betaling på dine høreapparater fra sundhedsforsikringsselskabets side. Beviset for en medicinsk nødvendighed af enhederne er et grundlæggende krav for at antage omkostninger. Til den frie høringstest kræves valg af et høreapparat og en retssag, ingen regulering er stadig, kun når købet behandles. Din hørende akustiker overtager faktureringen hos sundhedsforsikringsselskabet. Under alle omstændigheder skal du afklare med din sundhedsforsikring på forhånd, om dit høreapparat -akustiker er opført som en kontraktmæssig partner. På denne måde undgår du overraskende komplikationer i tilskuddet.

Hvad er betingelserne for en høreapparatregulering?

En forordning for behovet for bilateral høreapparater er underlagt følgende i " Retningslinjer for det føderale fælles udvalg for forordning af AIDS i kontraktlig medicinsk behandling ” fastsatte kriterier:

  • Et høretab på mindst 30 decibel på det bedre øre skal være tilgængeligt i mindst en testfrekvens mellem 500 og 4000 Hertz.
  • Forståelseshastigheden må ikke være sprog audiometrisk - på det bedre øre og med hovedtelefoner i Freiburg Monosylling -testen med 65 decibel - ikke over 80 %.

For en levering af en -sidet forsyning skal følgende krav opfyldes:

  • Høretabet af det dårlige øre skal være mindst 30 decibel i en testfrekvens mellem 500 - 4000 Hertz.
  • Forståelseshastigheden er muligvis ikke underlagt sprog audiometrisk - på det værre øre og med hovedtelefoner i Freiburg Monosylling -testen ved 65 decibel.

For andre typer høreapparater, herunder knogledningshærehjælpemidler, afviger kriterier.

Gyldighed af høreapparatets gyldighed

Som regel kræves en høreapparatregulering kun til primærpleje. Hvis du modtager et sådant certifikat, er det gyldigt i seks måneder, men skal være tilgængelig for sundhedsforsikringsselskabet 28 dage efter udstedelsesdatoen. Vær derfor opmærksom på et rettidigt besøg hos høringspersonalet efter udstillingen. Således får de tid nok til at teste de nye høreapparater uden at risikere komplikationer i den ekstra betaling.

Hvert sjette år kan du kræve et nyt tilskud til nye høreapparater fra dit sundhedsforsikringsselskab. Du behøver normalt ikke at have en ny regulering udstedt til opfølgning. Imidlertid gælder undtagelser, hvis der købes nye høreapparater inden udgangen af ​​den seksårige cyklus, for eksempel på grund af tab. I dette tilfælde skal du præsentere en ny regulering af høreapparatet af din ENT -læge.