Hörimplantat Unsichtbar | MySecondEar

Høring implantat usynlig

Et cochlea -implantat er en elektronisk hørelsesprotese. Det konverterer lyd til elektriske signaler og overfører dem direkte til lydnerven. De beskadigede områder i øret kan undgås.

Behandling med et cochlea-implantat blev kun overvejet i ekstraordinære tilfælde med ensidig døvhed, da det frygtede, at cochlea-implantatet kunne forringe sprogforståelsen på det normale hørendeør. Freiburg University Clinic tilbageviste imidlertid klart dette.

sene konsekvenser af en -sidet følelsesløshed

Årsager til en -sidet døvhed kan for eksempel være medfødte misdannelser af øret, tumorer på hornnerven (så -kaldte schwannomas i ligevægten eller hovedneglen), hovedskader eller et høringsfall. Medicinske undersøgelser har vist, at lang -term one -sidet døvhed kan have alvorlige konsekvenser for de berørte. For eksempel fører det til en forringelse af hukommelsen og andre mentale færdigheder og øger risikoen for at udvikle demens.

Mere: Med tiden kan denne værdiforringelse også føre til social isolering, fordi f.eks. B. Store familiesammenføringer eller restaurantbesøg med venner repræsenterer en enorm byrde og kræfter for de berørte. Ofte undgår de endelig sådanne situationer.

kirurgi bag øret

Et cochlea -implantat kan hjælpe disse patienter med at høre på dueøret. Den elektroniske hørelsesprotese består af en stemmecomputer og en spole med en elektrode.

Under den kirurgiske intervention implanteres en spole med en elektrode i knoglen bag patientens øre. Derfra indsættes den ene millimeter tynde elektrode omhyggeligt i lydsneglen til lydnerven, hvor den elektrisk stimulerer den auditive nerv. På denne måde videresendes eksterne lyde direkte og uden omveje til lydnerven.

Hos patienter, hvis årsag til den ensidige døvhed er et schwannom, dvs. en godartet tumor i lydneglen, blev brugen af ​​et cochlea-implantat betragtet som umulig i lang tid. Som regel fylder tumoren fuldstændigt cochlea og undertiden ligevægtsorganet. Efter at have fjernet tumoren er der ikke længere nok væv til at bruge implantatet.

Ny kirurgisk teknologi hjælper også til tumorpatienter. I modsætning til den klassiske metode betjenes den hårde kapsel i lydneglen i drift. Det er dog vigtigt, at det område, hvor hornene er placeret, bevares.

Derefter fjernes tumoren fuldstændigt, og elektroden af ​​cochlea -implantatet anbringes omkring den resterende stumpe af cochlea med hørecellerne. Kapslen i Cochlea rekonstrueres derefter, dvs. H. fyldt med patientens eget materiale. Indtil videre er 30 patienter med succes leveret med et cochlea -implantat.

normalisering først efter seks måneder

Det første lytteindtryk efter "tændt" af Cochlea -implantatet er forskelligt for enhver patient. Det er ikke usædvanligt, at transportøren genkender teknikerens stemme med det samme og kan også forstå hans ord direkte. Under alle omstændigheder er lydindtrykket usædvanligt: ​​tinuler, mekanisk, kunstig som computerstemme. I andre tilfælde er akustisk opfattelse begrænset til lyde og toner i de første par dage.

Langsomt begynder hjernen at analysere de nye lytteindtryk og kompensere for dem med kendte lydmønstre. Dette gøres af sig selv, men kan understøttes og accelereres af passende øvelser i efterpleje og rehabilitering. Efterhånden bliver forståelsen af ​​sprog tilbage og lyden af ​​stemmer, toner og lyde mere naturlige. Det tager mindst et halvt år, ofte længere, indtil der opnås en klar, differentieret lydopfattelse, som igen opfattes som "smuk".