Hörschaden: Auslöser, Symptome, Prävention

Høreskade: Trigger, symptomer, forebyggelse

Høreskader opstår generelt fra arvelige faktorer, støj, på grund af sygdom eller på grund af alder. Dermed ændrer - og støjhørtab er en af ​​de mest almindelige former. Mens høringsfunktionen med stigende alder gradvist falder på grund af slid, kan denne proces føre til, at skader er alvorlig på grund af overdreven eller for lang, tøs position.

meget /A> såvel som vanskeligheder med at forstå samtaler med baggrundslyde. Det meste af tiden er frekvensen i løbet af 4000 Hertz for det meste påvirket, men skaden spreder sig gradvist til yderligere områder.

medfødt høringsskade

Årsager til, at børn er født med hørselsskader, er adskillige. På den ene side er genetiske faktorer en typisk faktor. Men selv under graviditet og ved fødslen kan skader på barnet forårsage høringen. I nogle tilfælde kan årsagerne til medfødt høringsskade ikke bestemmes fuldstændigt. Hvis der er hørselsskader fra fødslen, har dette ofte alvorlige effekter på sprogudvikling. For den tidlige anerkendelse, der sikrer hurtig behandling og afbødning af følgeskader, skal den nyfødte høringscreening bruges.

høreskader på grund af støj

Overdreven støj er i stand til at skade håret, hvilket betyder celler i det indre øre, fordi det indsnævrede blodkarene. Som et resultat leveres hårcellerne mindre med blod og lider af en mangel på ilt. Manglen på ilt forhindrer igen den korrekte funktionalitet af hårcellerne, nemlig videresendelsen af ​​nervestimuli. Skaden på hårcellerne er uoprettelig. Dette kan dog forhindres ved at bære høreværn, tilstrækkelige lyttepauser og undgåelse af støj. Dette gælder især for job eller hobbyer, der bringer en høj støjforurening.

Hvis høringsskader er forårsaget af støj, tales en .

Høreskader fra hovedtelefoner

Støj er ikke kun tilgængelig på arbejdet, men også i hverdagen. Lytningen af ​​musik fremhæves især her, som ikke altid finder sted ved et tempereret lydstyrke. Høreskader fra hovedtelefoner opstår, når ørerne er sonikeret over hovedtelefoner med overdreven høj musik over en længere periode. Aktivbare advarsler om smartphonen om hensigtsmæssigheden af ​​musikvolumenet tjener som en praktisk retningslinje.

Høreskader gennem høj musik

Høj musik uden brug af hovedtelefoner kan også være skadelig. Høreskader fra høj musik er hovedsageligt favoriseret af koncerter, festivaler og klubber. Ved disse begivenheder spilles musik i volumen på 100 dB eller mere og er derfor tydeligt i det hørende -impressive område. Hvis du besøger begivenheder af denne art oftere, skal du tænke på at bære høringsbeskyttelse.

høreskader efter koncert

Høreskader efter en koncert er normalt midlertidige. De udtrykker typisk sig i en kedelig høring og ørestøj, der forsvinder igen inden for få timer. På lang sigt kan høreskaden imidlertid manifestere sig, for i klubber og på koncerter er der ekstreme mængder, der allerede ville kræve beskyttelsesforanstaltninger på arbejdspladser.

Høreskader fra hvor meget db?

I henhold til arbejdspladsordinansen skal arbejdsgivere lægge høringsbeskyttelse for deres ansatte over en periode på 8 timer over en periode på 8 timer. Fra 85 dB skal den faktiske bærende beskyttelse allerede kontrolleres af arbejdsgiveren. Det kan derfor antages, at langvarig volumen kan føre til hørselsskader over 80 dB. WHO anbefaler også at udsætte mængder over 100 dB maksimalt 15 minutter om dagen.

Hvilken hørselsskade er der?

Som allerede angivet i indledningen er der forskellige typer hørselsskader. Grundlæggende sondres der mellem lydsensation, lydledelse og kombineret høretab. Dette artikel .

giver en omfattende oversigt over de typer af hørselsskader

Høreskader hos børn og unge

høreskader hos børn og unge forekommer i stigende grad. Ud over arvelig betinget hørselsskade spiller støj en rolle her. For det nævnte aldersinterval er der potentielt skadelige støjkilder, især i fritidsområdet. De negative konsekvenser kan for eksempel forhindres af stille legetøj (forudsat at legetøjsudgivelser lyden) og selvfølgelig ved at bære høringsbeskyttelse og generel undgåelse af støj.

Antibiotika Høreskade

nikotin, alkohol såvel som forskellige medicin kan påvirke hørelsen. På det medicinske område mistænkes antibiotika for bakterieinfektioner for at føre til høretab. Især aminoglykosidantibiotika kritiseres stærkt. Med dette antibiotikum kan de sensoriske hårceller i det indre øre, der er ansvarlige for støj, blive skadet. Risikoen er hovedsageligt med nyfødte for tidlige babyer.