Hörtraining: Besser hören mit und ohne Hörgeräte | MySecondEar
M . Hvilket stimulerer essentiel hornnerve til høringsprocessen, hvis den ikke stimuleres med tilstrækkelig auditive stimuli. Således sikrer stimuleringen af ​​høringstræning, at lydnerven forbliver aktiv, og at høretab ikke stivner. Høringen kan også trænes, når et høreapparat bæres, fordi dette også medfører stimulering af hørelse og forbedrer forståelsen og lytningen med lytningsforstærkning.

Ud over at høre spiller hjernen også en afgørende rolle i høringsprocessen. Som et resultat er sidstnævnte lige så meget opmærksomhed på at høre træning. Det er praktisk, at tilsvarende øvelser kan udføres dagligt og allerede med en lille mængde tid. Resultaterne er desto mere imponerende for dette, for med uddannelse af hjerne og hørelse, både blodcirkulationen og kognitiv fleksibilitet

Hvis du har mistanke om høringsskader, skal du under alle omstændigheder aftale en lydspecialist for at bevare tilstrækkelig pleje og for at modvirke en forværring. Snarere kan høringstræning ses som en yderligere foranstaltning eller forebyggelse, ikke som eneste terapi.

øvelser til hørelse af træning

Den nemmeste måde at gøre er regelmæssig lytteuddannelse, når den er integreret i hverdagen som en integreret del af hverdagen. Fordi følgende gælder: Jo mere træning, jo bedre er effekten. En praktisk bivirkning er en stigning i evnen til at koncentrere sig.

Der er forskellige øvelser, der kan bruges mellem eller på en meget målrettet måde til at fremme hørelse og hjerne.

Læs

højt: Læs dig selv højt og lyt til din egen stemme. Tag dine egne åndedrag og skift i lyden af ​​din stemme. Det lyder måske underligt i starten og kan også føles usædvanligt i starten, men det hjælper med at opfatte forskellige lyde nøjagtigt og at differentiere dem fra hinanden.

Lyt : Denne øvelse skal udføres med lukkede øjne, fordi dette øger opmærksomheden. Prøv at fange enhver støj i dit område akustisk og identificere om muligt. Målet er at betale særligt stille lyde, der normalt ikke høres.

Musik : Selv den elskede musiklytting kan forbindes til høringstræning. For at gøre dette skal du skifte til musik eller radio og bevæge sig gennem rummet. Koncentrer dig om, hvordan støjene ændrer sig, mens du varierer din position. Test det samme med forskellige volumener eller over en større afstand, for eksempel fra et andet rum. Hvad er der nøjagtigt i din yndlingssang? Hvilke instrumenter bruges i sangen? Du vil blive overrasket over, hvor mange detaljer der stadig kan opdages i velkendte sange.

Bliv i bevægelse : Bevægelse er god for din krop, det vidste du bestemt allerede. Hvad der dog ikke er opmærksom på mange: hørende fordele drager fordel af fysisk aktivitet lige. Fordi bevægelse fremmer blodgennemstrømning til hele kroppen, inklusive det indre øre og cochlea, som har en betydelig del af høringsprocessen. Du behøver ikke at udføre anstrengende fitnessøvelser til dette, selv let bevægelse får din blodcirkulation i gang og bringer de ønskede fordele. Find noget, du nyder, for i det bedste tilfælde bevæger du dig hver dag og gør noget godt for din krop og sind.

yoga : Som en særlig fordelagtig sport kombinerer yoga træningen af ​​krop, sind og sjæl. Bortset fra bevægelsesaspektet, bør visse stillinger også udøve yderligere, positiv indflydelse på høringen. Under de spændte øvelser kan kroppen frigøre sig fra frygt og stress, hvilket forbedrer cirkulation og nervefunktion. Tinnitus kan også behandles effektivt med den stress -reducerende praksis.

Meditation : Kan det være lidt mere støjsvage? Så er meditation midlerne til adskillige formål! Ud over imponerende sundhedsmæssige fordele, såsom regulering af blodtryk og stress, fremmer koncentreret afslapning også sin hørelse. Meditation er en træning af den højeste opmærksomhed, som på den ene side påvirker blodcirkulationen af ​​hjernen, som igen skaber en stor del af lytningen, og på den anden side kan lytte eksplicit trænes. Tag altid opmærksomhed fra din krop til lydene, der omgiver dig. Tag det på en målrettet måde, hver lille detalje, der ligner Lausch -øvelsen. Tilstanden for den højeste koncentration, du når i en meditation, hjælper dig.

Åndedrætsøvelser : Uanset om det er i yoga eller under meditation, bevidste vejrtrækning og målrettede åndedrætsøvelser hjælper med at berige blodet med ilt. Som et resultat kan en forbedret blodgennemstrømning til øret også opnås og dermed en høreforbedring.

Stemmefokus : Hvornår blev sidste gang du havde læst noget? Det er sandsynligvis tid igen, for her kan du nemt kombinere hverdagen og høreuddannelse. Luk øjnene, mens den nuværende person bevæger sig frit i rummet og læser fra din yndlingsbog, avisen eller MySecondear -bloggen. Hvilken retning kommer stemmen fra? Hvordan ændrer stemmeopfattelse? En sjov og effektiv praksis med at lytte til retningen.

puslespil og leg : De fleste ved det fra bordet over forældre eller bedsteforældre - det velkendte krydsord. Faktisk stimulerer puslespil effektivt hjernen, uanset om ordgitter eller logisk puslespil og kan også fremme høringsprocessen. Succes opstår, når mindst en gang om ugen, bedre, men bedre hver dag, er forundret. Hvis du foretrækker at bruge kortspil, kan du også gøre det. Det vigtigste er, at det er sjovt og kan integreres i hverdagen regelmæssigt. En positiv bivirkning af spil er social kontakt, mens sindet sammen er skærpet. Høretab kan føre til ryggen og ensom af de berørte, spilaftener eller puslespilskonkurrencer modvirker dette.

forhindrer høreproblemer

Høringstræning er en mulighed for at forhindre høretab eller til at modvirke forringelsen af ​​en eksisterende høringsreduktion. Det alene er dog ikke nok: det er vigtigt at beskytte din hørelse mod skadelige påvirkninger. Følgende retningslinjer hjælper dig med at beskytte din høring:

  • Undgå at lytte til ren musik, fordi det ikke kan ødelægge dine hårceller. Sæt på moderat volumen og reducer også bedst varigheden af ​​lyden.
  • Enhver, der arbejder på høje arbejdspladser, er bedre for en passende høringsbeskyttelse , så ingen skade er manifesteret. < /li>
  • Høringsydelsen skal kontrolleres regelmæssigt for at reagere hurtigt på ændringer.