Hörverlust: Behandlung, Ursachen, Symptome

(pludselig) høretab og dets årsager

verdensomspændende påvirkes af en milliard mennesker med høretab. Hos både nyfødte såvel som hos børn og voksne er der risiko for at erhverve høresvaghed eller blive født med dem. Høretab kan forekomme på både en (ensidig) og på begge (bilaterale) ører. Udtrykket inkluderer en række forskellige former. Du kan finde ud af mere om de forskellige typer høretab/høretab.

høretab forårsager

Et høretab tilskrives forskellige årsager. På den ene side er det berettiget med den naturlige aldringsproces, hvor støjforurening især spiller en afgørende rolle. På den anden side, især hos børn, er der en hyppig trigger til midlertidigt eller permanent høretab.

høretab på grund af vertiten

En betændelse i mellemøret fører til hævelse af slimhinderne i øret. Som et resultat er ventilationen af ​​det indre øre ikke længere garanteret. Dette skaber negativt tryk, som udtrykkes i et tryk af tryk. Der kan være et midlertidigt høretab, som normalt forsvinder efter heling af betændelse.

høretab på grund af tilstoppede ører

Forstoppelse af ørerne kan også føre til midlertidigt høretab. Hos børn tilstoppes nogle af ørerne ved penetration af fremmedlegemer. I dette tilfælde er der en risiko for utilsigtet skade på øret i afstanden, som også kan have problemer med det på lang sigt. Voksne patienter har oftere forstoppelse af øregangen på grund af ørevoks. Dette er også en midlertidig lyttebegrænsning, der afhjælpes ved rengøring.

høretab på grund af stress

høretab kan opstå fra overdreven stress. Det antages, at stresshormonet adrenalin er ansvarlig, hvilket forårsager kramper af blodkarene. Den nøjagtige proces er imidlertid ikke helt kendt. Enhver, der lider af et tab af hørelse med overdreven stress, skal være opmærksom på risikoen for en hørselsulykke. I en sådan mistanke er et besøg hos specialisten tilrådeligt.

høretab på grund af slagtilfælde

Strøg, der påvirker den tidsmæssige lob, kan påvirke lydbanen og følgelig begrænse høringen. En forbindelse mellem høretab og slagtilfælde kan også ses omvendt: Patienter, der har lidt et pludseligt høretab, har vist i studier en højere risiko for slagtilfælde.

høretab af Corona

Generelt påvirker virusinfektioner potentielt forekomsten af ​​høretab. Indtil videre har hørelsesbegrænsninger hidtil været lidt kendt som et aktivt Covid-19-symptom. I forbindelse med sene konsekvenser nævnes høretabet oftere, men forbindelsen er endnu ikke blevet afklaret på grund af mangel på forskning. Hvis du lider af et høretab i sammenhæng med en corona -infektion, skal du behandles så hurtigt som muligt.

høretab i alderdom

Fra omkring 50 år er det en del af den naturlige aldringsproces, der reducerer høringsydelsen. Årsagerne til høretab, også kaldet Presbyakusis , er ikke helt afklaret. Det kan antages, at lukningen af ​​hårcellerne i det indre øre af naturlig aldring, årtier med støjforurening og arvelige faktorer påvirkes.

pludselig høretab

Et pludseligt høretab er, når tabet pludselig forekommer på det ene eller begge ører inden for få dage. Dette er en medicinsk nødsituation, som du straks skal se en læge med. Nogle af de berørte hører en "plop" -lyd, før høretabet begynder. Derudover forekommer en kombination med tinnitus eller svimmelhed ofte. Årsagerne inkluderer:

  • Overdreven mængde ørevoks
  • Virale infektioner
  • Tumore
  • Hovedtraume
  • Medicin
  • Immunsygdomme
  • Idiopatiske sygdomme (multipel sklerose, menière )
  • Vaskulære sygdomme, der begrænser blodforsyningen til øret.

Diagnosen "høretab" finder sted i tilfælde af en reduktion i høringen af ​​mere end 30 decibel i tre frekvenser. Normalt er genereringen af ​​et pludseligt høretab muligt inden for to uger, men behandlingens type og varighed afhænger af den specifikke årsag.

behandling af høretab

Afhængig af årsagen til dit høretab er forskellige behandlingsforanstaltninger lovende. Mange triggere kan allerede fjernes ved mindre interventioner eller lægemiddelbehandling. Hørelsesnedsættelser, der forekommer gennem infektioner, løses også efter heling af sygdommen. I tilfælde af permanente lyttebegrænsninger er behandlingen ved hjælp af høreapparater stort set tilgængelig. Følgende gælder: Jo tidligere tur til lægen, jo bedre. Hvis du venter for længe, ​​risikerer du forringelse af din hørelse eller andre uønskede bivirkninger, såsom tendensen til social isolering.