Kind hört schlecht: Schwerhörigkeit bei Kindern | MySecondEar

høretab hos børn: symptomer, årsager, behandling

omkring 1,5 af 1000 nyfødte er allerede påvirket af høretab. Med andre ord er din opfattelse og behandling af akustisk information begrænset fra fødslen. Selv på senere tidspunkter i løbet af barndom og ungdom kan der forekomme hørselsreduktioner af forskellige grunde. Disse spænder fra infektioner til overdreven støjforurening. Især i en ung alder er behandlingen af ​​høretab afgørende for at forhindre udviklingsforsinkelser eller svækkelser.

høretab hos babyer og børn genkender: symptomer

Første tegn på mulig høretab er fraværet af skræmning for høje lyde fra 4. - 6. livsuge. Fra den 6. måned og fremover skal dit barn også aktivt reagere til tale og forsøge at finde støjkilder . Afhængig af graden af ​​høretab, skal der observeres forskellige andre tegn i det videre barndom: Med let hørselsreduktion hører børn ofte ikke roligt talt og hviskede sprog. I tilfælde af mellemstore til høj kvalitet er det kun høje lyde, der er hørbare. Hvis der er et fuldstændigt høretab, er kun vibrationer synlig af børnene. Også slående høj tale, hyppige spørgsmål om forståelse og manglen på et forsøg på at genoprette forældrene, 7. tegn på hørselsskader.

For at anerkende høretab hos babyer og børn så tidligt som muligt og for at tage passende foranstaltninger, bør opfattes alle undersøgelser af tidlig påvisning . En første høringsscreening udføres allerede på U1, men et positivt resultat betyder ikke automatisk, at der ikke kan bestemmes nogen skade på høringen senere. Når du observerer de beskrevne tegn, skal du gøre en læge til at oprette afklaring.

høretab hos babyer: Årsager

Hos babyer er 50 % af høretab arvelig, men der kan være en falsk eller forsinket udvikling inden for høringsorganet både under graviditet og under fødslen. På den ene side er specielle gener eller genetiske defekter ansvarlige for dette, som også forekommer i kombination med andre sygdomme, f.eks Graviditet kan også føre til medfødt høretab hos babyer. Derudover har for tidlige fødsler, mekaniske skader forårsaget af eller mangel på ilt i fødselsprocessen , gulsot og hjerneblødning potentielt negativt negativt under høringen. Efter fødslen er risikoen primært i betændelse i mellemøret eller meningerne samt typiske infektioner i barndommen, såsom mæslinger, fåresyge og røde hunde.

Årsager til høretab i barndom

Årsagerne til høretab i barndommen kan skyldes infektioner, men også til konsekvenserne af rygsøjle , forkølelse eller forstørrede halsmandler kan også tilskrives. Konsekvens kan være en samling af sekretioner i Pauken -hulen, som igen kan skabe et rørlukning . Hvis dette findes over en periode på for længe, ​​er der en patologisk ændring i slimhinderne. Hvis lægemiddelbehandlingen mislykkes i denne tilstand, indsættes et rørrør i trommehinden for at forårsage permanent ventilation og tørring af mellemøret. Efter et par måneder afvises røret på egen hånd. Lytningsbegrænsningen er derfor kun midlertidigt. I de senere år har der været en stigning i høreforstyrrelser hos unge mennesker, der tilskrives høj støjforurening af musik.

Vigtig : På denne måde undgås hørselsskader fra det følsomme barns tilhørighed på forhånd, forebygges forebyggende for tilstrækkelig hørebeskyttelse. Et volumen på 85 decibel kan være en risiko for at høre børn. Så snart skader opstår, er det vanskeligt at reparere. Sørg derfor for ikke at udsætte dine børn for høje miljøer eller bruge passende hørebeskyttelse.

konsekvenser af høretab hos børn

Behandlingen af ​​høretab er vigtig for børn at sikre en regelmæssig udvikling af sprog og social udvikling . Da barnets sprogopkøb stort set udføres af sproglige rollemodeller og efterligning, er det nødvendigt at lytte til det sproglige input. Jo tidligere en intervention er foretaget, jo bedre, for i de første måneder og leveår er grundlæggende grundlæggende søjler i videreudvikling indstillet. En anden mulig konsekvens er forsinkelsen i kognitiv udvikling, der er resultatet af den begrænsede opdagelse af verden med alle sanser. Derudover er tab i skolens præstation også slående. Dette kan spores tilbage til det faktum, at skolen er et meget interaktivt sted, hvor viden primært formidles verbalt.

Behandling af høretab hos børn og babyer

Hvilken behandling har de højeste chancer for succes afhænger af årsagen til lyttebegrænsningen. I tilfælde af høretab på grund af infektioner er en midlertidig, medicinbehandling normalt mulig. I tilfælde af genetiske eller andre årsager hjælper tilpasningen af ​​et passende høreapparat normalt. Hvilke specielle funktioner børns høreapparater og hvor meget de koster kan læses her . I sjældnere tilfælde anbefales det at indsætte et cochlea -implantat for eksempel, hvis anatomiske eller auditive forhold forhindrer at bære et høreapparat.

høretab hos børn: Operation

Visse betingelser forhindrer anvendelse af et konventionelt høreapparat og kræver om nødvendigt anvendelse af et implantat. En mulighed her er cochlea implantat (CI) , der overtager funktionen af ​​det indre øre og akustiske oplysninger på den hjerne fremad. Mens høreapparater har en tendens til at øge volumenet, er CI betydeligt involveret i styringsprocessen ved lytning. Imidlertid er et cochlea -implantat ikke en mirakelopløsning. Det tager tid at vænne sig til enheden og kræver intensiv træning i at håndtere og lytte til den. Faktorer, der påvirker succesen med CI, er for eksempel alder i implantation og graden af ​​høretab.

høretab hos børn: hvad forældre kan gøre

Når barnet er hårdt at høre, er dette for de fleste forældre oprindeligt en chokerende nyhed. Følelsesmæssige reaktioner er plausible og kan være. Det er dog ekstremt relevant, at du repræsenterer den bedst mulige støtte til dit barn.

  1. Find ud af mere: jo bedre vi kender os selv med et emne, jo mindre truende ser det ud. Jo bedre du er bekendt med emnet med høretab, jo bedre vil du forstå og støtte dit barn.
  2. Tag rådgivende rådgivning: Ved diagnosticering af "høretab" kan der opstå mange spørgsmål. Vær ikke bange for at søge råd for at gøre livet lettere for dit barn.
  3. Vær åben : Ærlighed over for dit barn og andre med hensyn til lyttebegrænsning hjælper normalt med at øge forståelsen udefra. Dit barn vil have færre problemer i hverdagen, hvis dine medmennesker ved om de særlige behov.
  4. Accepter, involverer, support : Accepter det specielle træk ved dit barn og giv ham altid følelsen af ​​at blive støttet og involveret. Tag dig tid til at tale med dit barn og finde ud af, hvor du kan støtte det. F.eks. Arranger signaler (f.eks. Håndtryk), som dit barn kan bruge til at indikere, at det ikke har forstået noget. På denne måde kan du reagere subtilt og passende.
  5. Vær tålmodig : Vær opmærksom på tilpasningen af ​​dit sproglige input, så dit barn forstår dig så præcist som muligt. Tal højt og tydeligt og tålmodig gentag dine udsagn på anmodning for ikke at forstyrre dit barn.
  6. Brug tekniske aids : Ud over høreapparater er der en række tekniske Yderligere tilbehør der kan berige dit barns hverdag. Find ud af mere, og ikke vige væk fra at afvise disse hjælpemidler.
  7. Brug yderligere terapi : Ud over hørepleje skal der bruges yderligere terapitilbud. For eksempel hjælper taleterapi med at støtte dit barns sprogudvikling.
  8. Brug udvekslingsmuligheder : For forældre kan diagnosen "høretab" være en uventet udfordring blandt dine børn. Forældre kan netværk, støtte og informere hinanden om adskillige udvekslingsmuligheder.
  9. Fremme dit barns selvtillid : For at bringe normalitet til at håndtere høretab skal du hjælpe dit barn med at bevare din egen selvtillid. I skolen kan dit barn blive mødt med spørgsmål og forbehold om et høreapparat. For at undgå uddannelse af usikkerheder er forældrenes støtte og uddannelse derfor særlig afgørende.