Knochenleitungshörgeräte: Brille, Stirnband oder Implantat? Ein Überblick über Bauformen, Einsatzgebiete und Funktionsweisen

Hvis ikke at tilpasse et konventionelt høreapparat, der føres bag eller i øret, kan bruges, kan adgang til at lytte åbnes via en knoglednings høreapparat. For hvem knogledningsindretninger er egnede til, hvordan en lydoverførsel fungerer uden deltagelse af det indre øre, der designer der er, og hvordan børn kan muliggøres uden implantat, kan findes i denne artikel.

knogledningshærehjælpemidler: Anvendelsesområder

På den ene side anvendes knogledrømmelseshjælpemidler, hvis anatomisk etablerede fastgørelsen af ​​et høreapparat bag eller i øret på grund af deformation eller mangel på ørekop kan ikke være muligt. På den anden side er lydledende høretab , for eksempel på grund af deformation eller mangel på ossikelkæde eller otosklerose samt en -sidet følelsesløshed. I tilfælde af sådan høreskade påvirkes eksterne eller mellemørene, der blokerer for vidnesbyrd af lyden til de sensoriske celler i det indre øre. Som et resultat kræves en løsning, der stimulerer den auditive nerv på en anden måde, nemlig via knoglelinjen.

knogledningshører: funktionalitet

Luftrør høreapparater tager lyden over din mikrofon, behandler den og tilbring den derefter over luften i øregangen ved hjælp af en lytter. Knogledningshærehjælpemidler bruger på den anden side den menneskelige knogles naturlige evne til at guide lyden for at realisere lydoverførsel ved vibration . Der er en tæt kontakt eller tryk på enheden på mastoidet - bulgebenet bag øret - det er muligt, fordi det gør det muligt at overføres vibrationerne til det indre øre.

Processen er mere præcis som følger: lyden registreres via mikrofonen, konverteres til elektriske signaler og videresendes til lydprocessoren. Sidstnævnte behandler signalerne afhængigt af dens indstillinger. I stedet for en lytter overføres resultatet nu til en konverter, der foretager en fornyet transformation. Produktet: vibrationer.

Vibrationerne overføres til knoglen, der bruger lyden til det indre øre. Mellemøret undgås således, og egnetheden af ​​knoglerørledningen til lydledelsesforhandlinger og navngivningen af ​​enhederne er berettigede. I det indre øre videresendes signalerne til hjernen, som i sidste ende efter at dechiffrere signalerne finder sted.

knogledningshjælp: Konstruktionsformularer

Som med alle former for høreapparater er der også forskellige design til knogledningshærehjælpemidler, som hver har fordele og ulemper. Hvilken variant er egnet til dig personligt kan kun evalueres på grundlag af individuelle fornemmelser og behov, men du får et overblik over det tilgængelige slid.

knogledningshjælp: briller

Knogledningsforholdsbrillerne er en relativt brugervenlig form af knogledningshærehjælpen. For det meste finder vedhæftningen af ​​høresystemet til briller parentetter via klik -systemer finder sted. Følgelig, efter kun en lille ændring i briller, kan bæringen derfor startes hurtigt og nemt. Alternativt er hørebriller tilgængelige, hvor høreapparatet er fast forankret i brillermodellen. Brillerne skal kun tages til brug. Det er især vigtigt her det krævede tryk, som brillerne er nødt til at ligge på kraniet for at sikre lydoverførsel. Det er en subtil, ukompliceret løst og fradragsberettiget form for høringsstøtte, men en ulempe opstår, da denne variant kun giver mening med det samtidige dårlige syn. For mennesker, der kun er afhængige af visuel hjælp i visse situationer, er et fast høringsglas derfor mindre.

knogledningshjælp: headset

Hærehjælperne til knogelledningen fås også i form af et headset. Med denne konstruktion installeres høresystemet i headsetets strygning, hvilket betyder, at det automatisk ligger på hovedet. Som med hørselsglasset står det her: Sæt på og lyt til det! På grund af justerbarheden kan høreapparatet justeres individuelt på hovedet. Muligheden for hurtig op og ned øges også brugervenlighed . En ulempe viser imidlertid, at over-øre-hovedtelefoner normalt er vanskelige at bære over headsettet.

knogledningshærehjælp: At stikke

Hærehjælpen til knogelstyring til klæbning er fastgjort direkte på huden bag øret, som sammenlignet med ovennævnte design udøves klart på kraniet. Lydprocessoren er fastgjort til limadapteren, som muliggør høringsbaseret høring. Denne konstruktion af knogledrømmelseshjælpemidler er især velegnet til børn eller babyer, fordi den ikke kræver operation, kræver lidt tilsyn, mens den er iført og kan testes simpelthen. Derudover er risikoen for at deformere kraniet under væksten markant lavere.

knogledningshjælp: pandebånd

Frontale ledbånd er også især for børn, da de betragtes som blide, ikke står i vejen for barnlige spil og dermed viser sig at være en praktisk hverdagslig ledsager. Det skal dog bemærkes, at pres på presning kan føre til tryk og hovedpine, og at pandebåndet derfor kun kan være bærbart i en tidsbegrænset periode eller bør ændres regelmæssigt i positionen.

knogledningshærehjælp: Implantat (BAHA)

Det mest komplekse valg blandt knogledrømmelsesmidlerne er det "delvist implanterede" høreapparat, også Baha (= knoglerforankret høreapparat )
Under den krævede intervention implanteres en titanskrue direkte i kraniet knogler, som høringsprocessoren vil blive fastgjort i fremtiden. Lydbølger absorberes af processoren og omdannes til vibrationer, der overføres til titanskruen. Ved hjælp af knoglelinjen finder transmission af vibrationerne via skruen til det indre øre sted.

Implantatet er især velegnet til meget stærk lyd, der leder hørende støjhøring, da transmissionen forårsaget af hud ikke længere er nødvendig. Resultatet: bedre at høre kvalitet med øget volumen og spare energi.

knogledningshører: Omkostninger og tilskud

knogledningshører, der ikke implanteres , er under de almindelige subsidier til høreapparater til lovligt forsikrede. Så der er engangsbeløb for antagelsen af ​​omkostninger, der kan anmodes individuelt fra den respektive sundhedsforsikring. I tilfælde af en implantation antages på den anden side en komplet omkostning drift og implantat fra forsikringsudbyderens side. Den forudgående godkendelse er en forudsætning for dette.