Hörgeräte Krankenkasse - Kostenübernahme 2024

Køb af høreapparat via den lovpligtige sundhedsforsikring- Hvor meget tager sundhedsforsikringsselskabet?

meget Clipboard Skriv; krypteret medier; gyroskop; billede-i-picture "tilladtfullscreen =" ">

Du er interesseret i høreapparater, men still spørgsmålet om og hvad der deler sundhedsforsikringsselskabet kan overtage for dig?

I følgende guide modtager du alle oplysninger om emnet for høreapparatregulering og antagelse af omkostninger - både for privat og lovpligtig sundhedsforsikring.

Så du kan finde ud af det meget godt og vide, hvilke processer der kommer til dig, og hvad du har brug for for at bevare tilskuddet.

Hørehjælp Admission Sundhedsforsikring: Hvad betaler sundhedsforsikringsselskabet for høreapparater?

De kontraktmæssigt regulerede tilskud til de lovbestemte tyske sundhedsforsikringsselskaber kan være op til € 1.700,00 (inklusive ørepas) for en to -tæret forsyning. Og om nødvendigt er det næsten gratis for dig*Hvis du vil have et høreapparat, der kun opfylder kravene fra de lovbestemte sundhedsforsikringsselskaber.

(*Kun den lovpligtige yderligere betaling på € 10,00/høreapparat ville blive betalt her, hvis der ikke er nogen fritagelse)

høreapparatets regulering

Så du kan bruge sundhedsforsikringsstipendet, skal du præsentere en såkaldt "øremedicinsk regulering af høreapparat" til et akustiker for høreapparat. Du vil modtage denne ordinance fra dit behandlende øre-, næse- og halsdoktor, hvis han bestemmer høretab. Den (første) forordning er en forudsætning for antagelsen af ​​omkostningerne for dit sundhedsforsikringsselskab og en nødvendig godkendelsesproces.

Et tilsvarende høretab skal være tilgængeligt: ​​

høreapparater kan bruges i overensstemmelse med den gældende

Hvis du vælger os, overtager MySecondear hele behandlingen med din sundhedsforsikring, så snart du har sendt os reguleringen.

meget Class = "Shopify-citat-knap-knap offentlig forsikring"> Foretag nu ikke-bindende forespørgsler & gt;

Oplysninger om høreapparater uden personligt bidrag

Det tyske marked tilbyder i øjeblikket over 1.000 høreapparatmodeller, der adskiller sig markant med hensyn til funktion, design og pris. Det behøver ikke at være en dyr sag for dem, hvis de køber et høreapparat. Du kan falde tilbage på høreapparater uden en privat andel som en juridisk forsikret person og skal kun foretage den lovligt krævede yderligere betaling på € 10,00 pr. Hærehjælp. Følgende tabel skal illustrere de specifikke tilskud til "normal"- hørehæmmede (som 2-3) af de forskellige omkostningsbærere.

meget at rådgive dig om dette).

Oversigt over tilskud til "normal"- Hard of Hearing*

sundhedsforsikring 1. Høreapparat 2. Høreapparat

reparation flad rate **

(pr. Hærehjælp)

vdek (barmer, dak, hek, hkk, kkh, tekniker) 690,15 € 690.15 € 154.70 € aok Baden-württemberg 685 € 532 € 125 € aok hessen 680 € 527 € 120 € BKK Federal Association 719 € 569 € 150 € bkk verbund (pronova, schwenninger, audi & siemens bkk) 685 € 532 € 125 € bkk bahn 685 € 532 € 125 € Knappschaft/ lkk 650 € 494 € 120 € IKK Classic 685 € 532 € 125 € ikk verbund 685 € 532 € 125 € Big 685 € 532 € 125 €

* hvem 2- 3

** Reparation Flad rente = Kontraktmæssig regulering mellem tjenesteudbyder (høreapparat akustiker) og lovbestemte sundhedsforsikringsselskaber, som alle reparationer/ ny produktion af otoplastik af rene sundhedsforsikringsselskaber (uden at betale) er dækket inden for standardbrugstiden på seks år.

Afhængig af forskellige funktioner og form kan du beslutte, hvor meget du vil betale for dine høreapparater. Sundhedsforsikringen påtager sig ikke kun en del af omkostningerne til selve høreapparatet, men betaler også vedligeholdelse af akustikeren med denne reparationsfaste sats.

Vælg et høreapparat, der overstiger omfanget af tjenester hos de lovbestemte sundhedsforsikringsselskaber og således pådrager sig yderligere omkostninger for dig, hvis nødvendigt kun en del af de afholdte reparationsomkostninger. Afhængigt af høreapparatet kan der være et bidrag til reparationer- men selvfølgelig gøres dette kun efter konsultation med dig.

er jeg hård af at høre? Og i bekræftende fald, hvor meget?

 • Nej eller kun mindre svækkelse (lyd Audiogram):
  • Op til 25 dB høretab
   • → Privat erhvervelse mulig, intet tilskud fra juridiske omkostningsbærere
 • Hard of hearing i overensstemmelse med WHO 2-3 (Tonaudiogram):
  • Lavt høretab: Op til 40 dB
  • Medium høretab: Op til 60 dB
  • Stærkt høretab = Nedskrivning: Op til 80 dB
   • → Tilskud fra omkostningsbærere, selvom sprog audiogram er vejledende (sprogforståelse = på 65 dB højst 80%)
 • Hard of Hearing i overensstemmelse med WHO 4 (grænser op til døvhed) (ton audiogram):
  • Høretab af høj kvalitet: Fra 81 dB

Kun fra det sidste trin (fra 81 dB høretab) kan du forvente et øget fast beløb i overensstemmelse med WHO 4, der afviger markant fra tilskud til den "normale" hørselsnedsættelse.

Hvor ofte betaler sundhedsforsikringsselskabet høreapparater?

Indtil videre er der planlagt en brugstid på seks år ved høreapparater. På grund af tekniske fremskridt varer høreapparater også markant længere, så det efter dette seks år kun kan være nødvendigt at reparere og ingen forsyning med nye modeller på bekostning af de lovbestemte sundhedsforsikringsselskaber. Det anbefales dog også at se den behandlende læge igen efter den seksårige levetid er udløbet for at afklare et stigende høretab og om nødvendigt at sikre de fornyede omkostninger.

Vi vil bedst støtte dig i at sikre sundhedsforsikringsbidraget på op til 1.500,00 euro.

Har du spørgsmål? Du er meget velkommen til at søge råd fra vores høreapparateksperter gratis og uden forpligtelse. Vi vil med glæde informere dig om alle tjenester, du måtte have. Hvis du køber høreapparater fra os, overtager vi hele behandlingen og faktureringen med sundhedsforsikringsselskabet.

meget Class = "Shopify-citat-knap-knap offentlig forsikring"> Foretag nu ikke-bindende forespørgsler & gt;

Yderligere betaling af privat sundhedsforsikring til høreapparater

De medicinske kriterier, når de bestemmer et høretab af ør-, næse- og halslægen, er de samme som for lovbestemte sundhedsforsikringsselskaber. Der er dog betydelige forskelle, når det kommer til refusionsbeløb. Disse afhænger fuldstændigt af de individuelt aftalte kontrakter mellem dig som en forsikret person og din private sundhedsforsikring. Du kan normalt finde mere information om beløbet for refusion i din kontrakt, på forsikringsselskabets websted eller din personlige kundrådgiver for den respektive sundhedsforsikring.