Morbus Meniere: Symptome, Ursachen, Therapie

Hvad er min sygdom?

meget ; Krypteret medier; gyroskop; billed-i-billede "tilladtfullscreen =" ">

Menières sygdom er en sjælden sygdom i det indre øre, hvor svimmelhed, høretab og tinnitus forårsager et anfald af svimmelhed og indre øre. Denne artikel forklarer om symptomer, årsager og terapi.

forfærdende forfærdelse symptomer

Karakteristisk for Menières sygdom er svimmelhedsangreb. De vises pludselig og varer i forskellige længder. Varigheden varierer fra 10-20 minutter til flere timer. Svimmelheden ledsages af kvalme, sved og meget ofte også af en -sidet høretab i det lave -tone -område og en dyb tinnitus, som mange beskriver som ”brum”. Der er også en følelse af pres på det berørte øre.

Ikke alle symptomer forekommer med hvert angreb. I en mild form kan symptomerne forekomme individuelt eller i forskellige kombinationer.

Hyppigheden af ​​angrebene adskiller sig også meget. Undertiden overføres fra en svimmelhed til endnu en dag, uger eller måneder. Stress eller andre sygdomme er afgørende her.

påvirket er 50 til 65. Statistisk falder kvinder oftere end mænd.

Årsager til sygdom

For at forstå årsagerne er det vigtigt at vide, hvordan vores ligevægtsorgan fungerer og er struktureret. På den ene side består ligevægtsorganet af tre buer, der står i en vinkel på 90 °. Så du kan fange alle bevægelser i rummet. Ampullerne "utriculus" og "sacculus" eller "store atrieposer" og "små atrieposer" er også en del af ligevægtsorganet. På teknisk sprog kaldes ligevægtslegemet ”vestibulært apparatur”.

meget >

Kilde: wikipedia.org

Som genkendt på billedet er ligevægtsorganet og indre ører, "Cochlea", forbundet. Begge strukturer er fyldt med en hård væske, der kalder sig selv "perilymph".

Når væsken bevæger sig, bevæger væsken sig i vores buer. Væskens bevægelse strømmer ind i ampullerne, hvor sensoriske celler registrerer bevægelsen og overfører den til hjernen via nervekanaler. Bevægelsen er registreret der.

Hvad sker der ved sygdom?

Hvad der nøjagtigt udløser Menières sygdom er endnu ikke endelig blevet afklaret. Det, der er sikkert, er, at der skabes et overdreven flydende tryk i det vestibulære apparat og det indre øre. Fordi i tilfælde af en menière -sygdom produceres der for meget perilymph.

Dette sikrer, at de fine sensoriske hår bøjes af på den ene side i ligevægtsorganet. Hovedet er i en hvileposition, men hjernen modtager signaler, der fortolker det som en rotation. Som et resultat oprettes en svindling af rotationer.

På den anden side sikrer det øgede tryk, at en fin membran tårer i det indre øre. Denne membran (også kaldet Reissners membran) adskiller de forskellige rum i det indre øre. Hvis Perilymph kommer ind i de tilstødende områder af det indre øre, er vores hår, der betyder, irriteret, og der er også falske rapporter. Som et resultat hører den pågældende ofte en tinnitus under et anfald, der normalt lyder dybt og grumpy. Overtrykket kan også føre til, at hår, hvilket betyder, at celler ikke fungerer korrekt, og at der er et lavt -tone høretab i svimmelhedens varighed. Dette betyder, at de dybe toner høres værre.

Oprindeligt, med forladelsen af ​​svimmelheden, fratræder høringen igen, og tinnitus lyder.

I øgede anfald kan hårbetydningscellerne blive permanent beskadiget. I tilfælde af langvarig sygdom resulterer dette i et vedvarende høretab, der kan føre til døvhed.

demontering af demontering af diagnose

For at sikre diagnosen Menières sygdom kan læger få adgang til en række tests. I begyndelsen af ​​undersøgelsen er der altid en anamnesis som muligt. Dette efterfølges af den fysiske undersøgelse og undersøgelse af ENT -status, den franske brillerundersøgelse og en høretest. De franske briller er et måleinstrument, der forstørrer øjnene. Øjet undersøges i rykning af øjnene.

I en høringstest bestemmes hørselsgrænsen, dvs. lyden, som patienten opfatter en støj. Karakteristisk for Menière's sygdom er, at patienten hører værre i det dybe -lyderområde.

Dette hjælper alle i kombination med en grumpy tinnitus til at stille diagnosen tinnitus. Det er her vigtigt at afgrænse høretab, som normalt kan ses gennem et højt -tone høretab og højfrekvens tinnitus.

demontering af terapi

I akutte tilfælde startes cortisonbehandling i diagnosen Menières sygdom. Cortison hjælper med at kvælde den berørte struktur og giver lindring af symptomerne.

I lange caser hjælper medicin med at forhindre overtryk i ligevægtsorganet og det indre øre. Doseringen svinger meget fra sag til sag.

Imidlertid er

for enhver form for terapi imidlertid følgende gældende: helbredelse ved at tage medicin er ikke mulig. Terapi kæmper kun for symptomerne, men ikke årsagen.

Da de langvarige anfald især også er psykologisk stressende, drager mange patienter fordel af afslapningsterapier for at håndtere det permanente stress.