Ohr Anatomie: Anatomie des Außen-, Mittel- und Innenohrs

øreanatomi: Anatomi af det ydre, mellem- og indre ører

generelt talt øret er opdelt i tre dele: ydre øre , midterste øre og indre øre . Hver del af øret påtager sig individuelle funktioner. Du kan finde ud af, hvordan de individuelle komponenter i øret er anatomisk struktureret, og i hvilket omfang du er involveret i høringsprocessen.

ydre øreanatomi

Det ydre øre er at ændre lydtrykket og at dirigere lydbølger, der er modtaget til mellemøret.

komponenter af det ydre øre med et øjeblik:
  • ontacle
  • Ekstern øregang
  • Trommehinden (afhængigt af kilden tælles også som et mellemør)
  • hammerproces

Ydre øreanatomi: Ear Cup Anatomy

Ear Cup, også kaldet pinna , er den eneste del af øret, der ligger uden for kraniet. Hvis talen siges på hverdagens sprog, menes det synlige øre normalt, selvom det kun er en del af hele øret. Brusk og understøttes af ledbånd og muskler i det ydre øre. Eksplicit opgave af auriklen er at føre de indkommende lydbølger som en slags tragt til øregangen.

ekstern øre anatomi: (ekstern) øregang Anatomi

Den ydre øregang er en 2-3 cm lang kanal , der spænder fra auriklen til trommehinden. En mindre, ydre (lateral) del af øregangen er brusk og har kirtler, der er ansvarlige for ørevoks produktion style = "font-vægt: 400;">> Resten af ​​den (medie) del af øregangen er på den anden side knogler og i sammenligning smalere end den ydre. Opgaven med den ydre øregang er at føre lyden til trommehinden .

eksternt øreanatomi: trommefell

Trommehinden er en tynd, uigennemtrængelig membran , som altid er under spænding og adskiller ydersiden af ​​mellemøret. hammerprocessen , som allerede er en del af mellemøret. Når lydbølger rammer trommehinden, er det vibrationer. vibrationen overfører Schall igen via hammerprocessen til hammeren i mellemøret.

centralt øreanatomi

Mellemøret bruges til at forstærke i høringsprocessen.

Komponenterne i mellemøret med et øjeblik:
  • eustachische tube
  • paukenhöhle (cavum tympani)
  • ossolation (hammer, ambolt, stirrup)

centralt øreanatomi: Paukenhöhle

En del af mellemøret er timpani, en knogler, luftfyldt hulrum , som igen huser de tre hører ankler . hammer , ambolt og stirrup er navngivet i henhold til deres form og overfør de vibrationer, der kommer fra trommehinden til ovalt vindue .

centralt øre Anatomi: Eustachische Tube (Tuba Auditiva)

det eustachian rør, også kendt som øre trompet , ventilation fra mellemøret og trykkompensation . I overensstemmelse hermed sikrer det vibrationsevne fra trommehinden . Det forbinder også mellemøret med næsehalsrummet (nasopharynx). Trykudligningen af ​​det eustachiske rør er relevant. Hvis det er blokeret, som det er tilfældet med en løbende næse, er trykkompensationen mærkbart vanskelig.

indre øre anatomi

I det indre øre finder konvertering af lydbølgerne til elektriske impulser i sidste ende sted. Det indeholder også dele af hørings- og ligevægtsorganet, som sikrer balance mellem balance og rumlig orientering . Det indre øre på klippebenet er placeret.

Komponenter i det indre øre med et øjeblik:
  • Cochlear Labyrinth/Cochlea med Corti-Organ
  • vestibular labyrint (ligevægtsorgan)
  • hårceller

indre øre Anatomi: Cochlea

Cochlea, også kendt som audio snegle , er en knogel labyrint . Fra mellemøret kan vibrationerne i trommehinden nå cochlea via ossicle og det ovale vindue.

corti -orgelet er også påkrævet til akustisk opfattelse, som er placeret i Cochlea. Dette indeholder igen hundreder af hårceller , der omdanner mekaniske vibrationer til elektriske signaler. De resulterende nerveimpulser kan i sidste ende videresendes til centralnervesystemet , så en høring kan finde sted.

indre øre Anatomi: ligevægtsorgan

tre buer sammen med to makulære organer danner vestibular apparater . Der er en væske- og hårceller i buerne. Roterende accelerationer opfattes af buerne, og et tilsvarende signal overføres til hjernen af ​​de resulterende nerveimpulser.
meget > Slime Plug
der er omgivet af væske. Hvis placeringen af ​​hovedet ændres, ændrer det slimstikets placering i henhold til tyngdekraften. Hårene følger retningen og udløser således nerveimpulser , der signaliserer positionsændringen til hjernen . For balance bruger hjernen imidlertid også information fra øjne og hud.