Ohrpassstück: Einsatzgebiete, Anfertigung, Reinigung & Kosten

ørepas, også kaldet otoplastik, er individuelt tilpasset til deres ørekomponenter, der repræsenterer forbindelsen mellem øret og høresystemet. De er afgørende for din høreapparat og akustisk hørekvalitet at bære komforten. De bruges ikke til lydlinjen, men kan også bruges som et middel til høringsbeskyttelse.

høreapparater med ørepas

I tilfælde af høreapparater i øret (IDO) er brugen af ​​et ørepas nødvendigt for at sikre en tilpasning til den individuelt formede øregang, hvor IDO sidder. Men selv for HDO -høreapparater (HDO) kan otoplastik være nyttige i visse tilfælde. Disse inkluderer især alvorlige til meget hørselsskader i stærkt karakter og tilstedeværelsen af ​​dyblyd høring.

Hvordan fremstilles otoplastik?

Da hvert øre er ekstremt individuelt formet, skal der først tages et indtryk af øregangen og concha. Baseret på dette er ørepasset lavet til at måle, så det passer optimalt ind i det respektive øre. Forskellige materialer med lige forskellige grader af hårdhed er valgt til produktion. Ved tilpasning af følgende er sædet især afgørende, for hvis otoplastikken ikke er stram nok, kan der forekomme feedback. Men hvis det er for fast, kan forekomsten af ​​smerte ikke udelukkes. For at forfine den akustiske overkonference, kan valgfri kompensation eller højfarvet bore også udføres. Generelt, jo bedre sædet, jo bedre er hørekvaliteten!

ørepas eller paraply?

HDO -høreapparater indsættes delvist i øret. Enten paraply eller otoplast kan fastgøres til den interne del. Følgende forskelle skal tages i betragtning i de to formularer som udvælgelseskriterier:

otoplastics

 • Individuelt tilpasset
 • Små åbninger til luftpassage
 • Bedre resulterer i tilfældet med dyb -lyd høring eller værdiforringelse af hele frekvensspektret
 • Tæt sæde undgår feedback

paraply

 • Standardstørrelser
 • Store åbninger med god ventilation
 • Naturlig lyd
 • Mest tilstrækkeligt til Ludo -høretab
 • Mindre tilpasningsindsats

Uanset om paraply eller otoplastik er knyttet til et høreapparat, bestemmes arten og graden af ​​hørselsskader primært med . Alvorlig til meget høretab i høj grad kræver valg af otoplastik, mens paraply med mindre alvorlige begrænsninger i det høje lyderiske område normalt er tilstrækkeligt. Den lavere tilpasning af paraplyen er både foran og ulempe: det gemmes, men kun standardstørrelser kan vælges, der bedst matcher ørets art. Som et resultat er det ikke garanteret, at de standardiserede størrelser sidder optimalt i øregangen.

rengør ørepas

En daglig rengøring af øre -paspaserne er vigtig på grund af kroppens størrelse transportør. Ellers kan åbningerne af otoplastik tilstoppe Valley Gabs og Ear Wax. For ikke at glemme rengøringsprocessen anbefales det derfor at integrere den som en integreret del af aftenrutinen. Det er altid grundigt, men på samme tid omhyggelig med at beskytte de følsomme enheder.

Rengøring af ørepasene skal udføres ved hjælp af bløde, tørre klude eller specielle rengøring aftørrer . Andre rengøringsmidler bør ikke bruges, fordi de stort set er for aggressive til høreapparater. I tilfælde af HDO -høreapparater vil yderligere rengøringstrin ofte være nødvendige, for eksempel hvis de har en lydslange. Under alle omstændigheder skal du efter den komplette tørring af høreapparatet i en passende tørboks antages at forhindre fugtskade. For en detaljeret beskrivelse af, hvordan rengøring og tørring er garanteret, klik her .

ørepas: Hyppige problemer

Brug af ørepas kan forbedre høringen markant, men - som overalt - er der også mulige problemer, der potentielt kan forekomme:

 • Feedback : En feedback opstår, hvis den allerede forstærkede lyd er fra høreapparatet på grund af det falske sæde for otoplastikken på ethvert tidspunkt og derefter opfattes af transportøren igen. Den ubehagelige fløjte oprettes, når ørepas ikke passer.
 • okklusionseffekt : Fit nøjagtighed går hånd i hånd med en bestemt fyldning af øret. Dette smalle på sin side
 • ørelønssamling : Samlinger af ørevoks (cerumen) bag otoplastikken kan forværre lydopfattelsen.
 • Allergisk reaktion : Materialerne, der bruges i produktionen, dækker risikoen for en allergisk reaktion. Når man kommer ind, kan anti -allergeniske materialer bruges.
 • Ohrkasktück Presses : Ændringer i øret, for eksempel på grund af vægtændring, kræver en tilpasning af otoplastik. Høringsplejepersonalet kan konsulteres for hjælp.
 • misfarvning : Ved kontakt med talg og ørevoks kan misfarvning ikke udelukkes. Hvis misfarvningen er for stærk, skal otoplastierne udskiftes.

Mange af de nævnte problemer kan afhjælpes af høreapparatets akustiker gennem små ændringer i otoplastik eller ændring af høreapparatindstillinger. Hvis der er en okklusionseffekt, er hullet af såkaldte "verter", dvs. små huller i otoplastik, der favoriserer lyd lidenskab, nyttigt. Defens eller undertrykkende ørepas oprettes i øret på grund af det forkerte sæde. På trods af måling skal otoplastier også justeres, for eksempel i tilfælde af ændringer i det ydre øre. Derfor skal kontrol udføres regelmæssigt for at forhindre eller løse dem problemer.

ørepas til børn

OHR -pas bruges til at høre pleje af børn, hvis typen eller graden af ​​høretab kræver dette. Otoplastics har også bevist sig i særligt aktive børn, da de er mindre følsomme end høreapparater med en åben forsyning. Dette muliggør børnene et aktivt, ubekymret spil. Imidlertid kræver barnets vækst regelmæssigt rekonstruktion af ørestykkerne for at sikre et optimalt sæde.

Specielle anvendelsesområder for øre -unge

Afhængig af produktionen kan ørepas også bruges uden for klassisk brug. For eksempel kan de bruges som en høringsbeskyttelsesforanstaltning for mennesker på høje job eller spille musik. For at gøre dette blokerer otoplastikken høje lyde, men er stadig permeabel for sprogopfattelse. Du kan læse mere om hørebeskyttelse på arbejdspladsen her . Derudover kan det rigtige design trylles frem til et rigtigt smykke fra komponenterne. For at bruge ører som smykker oprettes et individuelt look med farver, glitter og rhinestones.

ørepas: priser og antagelse af omkostninger

otoplastik er inkluderet i prisen på høreapparater. Da de lovbestemte sundhedsforsikringsselskaber normalt dækker omkostningerne til dette forholdsmæssigt eller fuldstændigt, afhænger omkostningerne ved at betale ørepas af det tilknyttede høreapparat.