Presbyakusis (Altersschwerhörigkeit): Definition, Symptome & Ursachen

hvad er Presbyakusis (alders -gammel hørelse)?

meget ; Krypteret medier; gyroskop; billed-i-billede "tilladtfullscreen =" ">

Hver syvende voksen i Tyskland påvirkes fra 65 år af hvert sekund. Vi taler om Presbyakusis, dvs. høretab. Du kan finde ud af, hvordan det sker, hvad konsekvenserne er, og hvad du kan gøre ved det.

Presbyakusis Definition: Spricer

Presbyakusis er det medicinske koncept for dwameness. Den naturlige aldringsproces påvirker ikke kun hårsensoriske celler i vores indre øre, men også lydnerven og vores høringscenter. Som et resultat oprettes der en høringsreduktion, som typisk er placeret i højfrekvensområdet . Sygdomme, stress eller høj støjforurening øger høringen af ​​hørelse, som normalt begynder fra en alder af 50.

Presbyakusis Årsager

Så vi kan opfatte en lyd, løber en flertrøjet proces i vores ører: lyden vandrer gennem luften og videresendes fra vores ørekop til vores trommehinde. Vibrationerne i trommehinden overføres til gengæld fra vores mellemør til det indre øre.

I det indre øre, der også kaldes afgrødesneglen eller cochlea, er der mange små hårfølelsesceller . Hvis en lydbølge ankommer, registrerer hårfølelsescellerne en bevægelse og rapporterer dette til vores hjerne. I den laveste del af sneglen er hårbetydningscellerne placeret, som er ansvarlige for opfattelsen af ​​ høje toner . Jo højere cellerne er placeret på afgrøden, jo mere dybere er de toner, der videresendes af dem. Det betyder, at alle signaler, uanset om de er høje eller dybe, passerer basen i bunden.

Processen ligner en trappe : Selvom jeg vil gå til anden, tredje eller fjerde sal, løber jeg over tæppet i stueetagen. I årenes løb forlader dette sine spor på tæppet, den stærkeste direkte ved indgangen i stueetagen. Ligesom tæppet , skal du bruge hårene, der betyder celler, der er nedenfor, og registrer høje toner, den hurtigste fra . Den øverste hævdes mindre i sammenligning. I årenes løb er høring med høj høring så snigende. støj, stress eller komorbiditeter fremskynde den stigende forringelse.

Presbyakusis Symptomer

Som regel er Presbyakusis en sådan gradvis proces, at den ikke bemærkes af den pågældende person. første tegn er det

  • TV -enheder og radioer lauter skal placeres
  • Især i rastløse situationer forstod ikke længere alt
  • Forståelse kvinder og børns stemmer er vanskelig, da de falder ind i det høje frekvensområde

Presbyakusis Diagnose

For at stille en diagnose tager ENT -lægerne patientens medicinske historie, se på øregangen som en del af en otoscopy og se på trommehinden. Faktorer som tidligere sygdomme, støjforurening og arvelig vurdering hjælper med at stille diagnosen hørselsreduktion. Otoskopi bruges til at udelukke andre årsager, såsom en lukket øregang, en mangelfuld trommehinden eller betændelse i mellemøret.

Den afgørende del af diagnosen er imidlertid lyd og sprog audiometri . Høringstærsklen, dvs. volumenet, bestemmes ved hjælp af lyd audiometri, hvor en lyd opfattes af patienten. Hvis et høretab bestemmes her i forbindelse med en forværret sprogforståelse , betragtes diagnosen som sikker.

Presbyakusis -behandling

Dwenteness kan ikke behandles med medicin eller operationer . I stedet udsteder ENT -lægerne en regulering af et høreapparat. Herfra overtager høringspersonalet udbuddet af høreapparater. Disse forbedrer patientens sprogforståelse og hjælper med at deltage i livet igen.

resume

Presbyakusis er diagnosen, som oftest fører til høringssystemforsyning. I deres kursus viser dwholdeness sig som en krybende proces . Derfor tilrådes det at kontrollere din hørelse med regelmæssige intervaller for at genkende mulig skade på et tidligt tidspunkt. Jo tidligere høretabet diagnosticeres, jo lettere er det at vænne sig til høresystemer.