MySecondEar Kunde mit Insekt im Ohr

Har du nogensinde haft et insekt i øret?

Det kan faktisk ske, at et insekt finder vej ind i dit øre. Først bemærker du det muligvis ikke, men dit øre begynder at kløe. Hvis du derefter går til en læge, finder han den lille skyldige i dit øre.

I dette tilfælde tager dit øre, næse- og halsdoktor en øreskylning for at få insektet ud igen.

For eksempel oplevede en kvinde i Kina noget lignende. Efter at have følt en kløe i øret i fire dage, gik hun til sin læge. Han opdagede faktisk noget i hendes øre, der ikke hørte hjemme der. En springende edderkop blev kravlet ind i den sovende kvinde og havde bosat sig derhjemme. Men fordi edderkoppen ikke ville flytte frivilligt ud igen, måtte lægen hjælpe.

spinning i øret

I Australien blev en mand ved navn Hendrik Helmer plaget af alvorlige smerter i øret om natten. Han frygtede, at en australsk gift edderkop havde beliggende i øret, og oprindeligt lavede en øreskylning med vand selv. I sidste ende kunne den ubudne gæst kun udsættes på hospitalet: En læge fandt en 2 cm lang kakerlak i øregangen. Lægen måtte først dræbe kakerlak for at kunne befri manden fra hende.

I Indien var en ørepatient ens. En levende grill havde gjort sig komfortabel i mandens øre. Manden følte alvorlig ørepine, og derfor gik han til lægen til hospitalet. Grilling er en af ​​de insekter, der gemmer sig i en smal hule i løbet af dagen og derefter er aktive om natten, og denne kopi havde fundet mandens øregang som en hule.

er en øre stivere farligt i øret?

Måske er ideen særlig ubehagelig for dig, som kan se efter en hule fra insekteres rige i din umiddelbare nærhed. For eksempel er der mange brusehistorier om øreringen. Ører er også indfødte, og de har specielle tang, som du skal skade trommehinden. Men det er faktisk en myte, for selv om disse insekter har bemærkelsesværdige tang, er navnet vildledende. Imidlertid blev ører faktisk brugt til medicinske formål i tidligere tider. I middelalderen blev de malet for at bruge dem i tilfælde af øresygdomme. På det tidspunkt blev det antaget, at pulveret ville hjælpe med betændelse eller ørepine i øregangen.

Andre lande, andre skikke

Hvis du tilbringer dine nætter i det store udendørs, kan det ske, at et insekt reden i dine ører. De gamle egyptere brugte derfor en speciel nakkestøtte. Som et resultat minimerede de risikoen for, at en indtrængende kunne komme ind i næsen, munden eller øre. Imidlertid efterlod den sovende komfort meget at ønske.

I nogle afrikanske kulturer er det helt normalt at sove på jorden. Som et resultat udsættes folk direkte for mange insekter og har brug for passende beskyttelsesforanstaltninger. Nogle folk ved, at de støtter sig selv på albuerne til at sove. Hovedet opbevares enten på skulderen eller på håndfladen. Så insektet har vanskeligere at nå den øgede hovedposition og finde en ubeskyttet fysisk indgang, såsom ører, næse eller mund.

den korrekte procedure for et insekt i øret

Hvis du faktisk har en fornemmelse af, at et insekt er flyttet ind i dit øre, skal du se en læge så hurtigt som muligt. Det er måske beroligende for dig at vide, at sådanne tilfælde sjældent forekommer. Naturen har udviklet en sofistikeret naturlig forsvarsmekanisme. Vidste du, at insekter kan udskrives af de bitre stoffer, der er indeholdt i din ørevoks?

Værdifulde tip til sådanne situationer:

Under alle omstændigheder skal du forblive rolig. Selv hvis ideen udløser panik i dig, skal du vide, at insekterne i de fleste tilfælde kryber ud af øret på egen hånd.

Frigør en læge med det samme, der professionelt kan fjerne insektet med de rigtige instrumenter. Så du undgår, at unødvendig skade føjes til dit øre.

Hvis du ikke er i stand til at få fjernet gennemsøgningsdyret fra en læge, kan du fortsætte som følger: Tendens til dit hoved, så det berørte øre peger op. Nu lægger du vegetabilsk olie, for eksempel olivenolie. Vent et par minutter, indtil olien kan fungere. Så du dræber insektet. Skyl derefter øret med lunken vand. Kontroller, om insektet er komplet. Hvis individuelle dele af dyret mangler, skal du straks gå til lægen. Under alle omstændigheder skal dit øre undersøgt, så du kan udelukke skader.

Du skal aldrig prøve at fjerne insektet med pincet eller andet objekt fra øregangen. Med det kan du kun bringe insektet til din øregang, i værste fald kan det også sætte den i. Der er risiko for at krænke din trommehinden. .

Har du andre spørgsmål om høretab eller andre emner? Du er velkommen til at kontakte os via telefon. Vores uddannede høringsplejeprofessionel tilbyder dig et detaljeret og ikke -bindende råd. Dette er selvfølgelig gratis for dig.