Loch im trommelfell

tromme pels burst - hvad skal man gøre?!

Din trommehinden består af en meget tynd membran. Det danner en grænse mellem det indre øre og den ydre del af øret. Trommehinden sikrer den nødvendige beskyttelse mod bakterier. På samme tid har det opgaven at videresende lydbølgerne. Trommehinden spiller en nøglerolle for hele høringsprocessen. Nu kan det ske, at der skabes et hul i denne følsomme membran. I dette tilfælde taler øret, næsen og halsen læge om en trommehinden perforering.

Trommehinden. Kilde: tinnitracks

Denne vejledning giver dig alle de nødvendige oplysninger om, hvad du skal gøre, hvis der er dannet et hul i din trommehinden. Nedenfor kan du læse, hvilke årsager, symptomer og diagnoser der er. Vi vil også informere dig om alle behandlingsmuligheder her. Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os uden forpligtelse.

Hvad er årsagen til revet tunnel?

Der kommer en række årsager i betragtning, hvis en sådan mangel er dannet i deres trommehinden. Disse kan enten være en inflammatorisk eller traumatisk karakter. Traumatisk betyder, at hullet blev skabt af en skade.

De mest almindelige og typiske årsager fra det traumatiske område er selvharm. Dette sker normalt, når du renser øret med en bomuldspinde. Andre typiske traumatiske årsager kan være:

  • Pludselig ændring i trykket
  • Hit øret
  • Skader på kraniet
  • Hårdt vandstråle med en forkert høringsskylning

Alle disse ovenstående eksempler kan føre til en tåre i din trommehinde.

Typiske årsager i en såret trommehinde

Otitis -medierne er en typisk inflammatorisk årsag, hvorigennem din trommehinden kan få et hul. Der sondres mellem kronisk og akut form i de midterste øreinflammationer. Hvis det er den akutte form, kan en revne eller et hul i trommehinden dannes i det avancerede trin og med en masse pus -produktion. Så snart pus kan strømme gennem trommehullet, forbedres placeringen. De har mindre pres og mindre smerter. Betændelsen heles hurtigere, fordi mellemøret nu kan være bedre ventileret. Som regel heles din trommehinde derefter af sig selv. Men hvis det er et kronisk otitis -medie, er der normalt en automatisk trommehinden.

Hvad er symptomerne på en tromlepelsdannelse?

=

tromlepelsdannelse (hul i trommehinden). Kilde: Medpertise

Når en traumatisk begivenhed har gået forud for det, er pludselig smerte og akut høretab de typiske symptomer på et hul i trommehinden. Nogle gange er der en let blødning.

Situationen ser lidt anderledes ud med en akut inflammatorisk trommehindens perforering. Smerten falder, når sekretionen strømmer af. Det kan ske, at det indre øre også er betændt. Som et resultat kan kvalme og svimmelhed bruge. Det er ikke ualmindeligt, at tinnitus forekommer på samme tid. Nogle gange tilføjes rykkende øjenbevægelser. Af og til kan individuelle ansigtsmuskler være lammet.

diagnose med et hul i trommehinden

Ør-, næse- og halslægen bruger et otoskop eller et øremikroskop til at udføre et ørespejl for at kunne stille en klar diagnose. Det meste af tiden undersøger lægen også omgivelserne af tromlepelsdannelsen. Du skal også lave en høringstest. Så lægen kan finde ud af, om det indre øre også påvirkes.

tromme pels accelererer helbredelse

Små defekter i din trommehinde kan heles af dig selv. Men hvis det er en større defekt eller en komplet tråle, skal øret, næse- og halslægen hjælpe. Han retter skaden eller satte en skinne. Til dette formål bruger lægen papir- eller silikonestrimler og placerer dem på trommehinden. Dette fremskynder helingen. Hvis denne metode ikke fungerer, fordi skaden er for stor, skal trommehinden lukkes kirurgisk. Nogle gange påvirkes eller ødelægges endda ossiklerne. I dette tilfælde skal en komplet genopbygning finde sted.

vand bag trommehinden

Nogle gange forekommer kronisk knogleudgave. Denne defekt skal leveres kirurgisk. Hvis din øre med vand kom i kontakt, skal du forhindre et antibiotikum. Beskyt den beskadigede øregang, især når man bader og viser den ved at lukke den med en speciel fløde bomuld.

trommehul varighed - selvhelende

Som regel helbreder en mangel i trommehinden relativt godt, de kan stole på cirka fire uger. Men hvis det indre øre eller ossicle også påvirkes, kan der forekomme permanent høringsreduktion, er selv døvhed mulig. I dette tilfælde skal du straks konsultere dit øre-, næse- og halsdoktor.