Wasser im Ohr beim schwimmen

Uanset om det er efter svømning, et hurtigt brusebad eller tog i swimmingpoolen, forbliver vand ofte i øret og påvirker vores lytteforståelse. Dit øre føles tilstoppet, og alt lyder dampet. Nogle gange varer denne effekt i flere dage. Da der også kan være bakterier i vandet, der kan forårsage infektion, er det forståeligt, hvis du vil få det ud af dit øre hurtigt. Derfor har vi sammensat de bedste og hurtigste måder at frigøre øret fra væske i dette indlæg.

Hvad er konsekvenserne af vand i øret?

Fluid i øret fremmer væksten af ​​svampe og bakterier og kan føre til infektion ledsaget af hævelse eller irritation. Ofte opstår kløende, hvilket forstærket, når man trækker på øreflippen. Et problem er også for hyppig rengøring af øret, da for meget ørevoks ofte fjernes. Dette beskytter dog dine ører mod indtrængen mod skadelige bakterier eller svampe. Hvis vand kommer ind i øret, er forsvarsfunktionen svækket, og der er en risiko for akut øregangsinflammation. Der er en høj risiko for sådanne infektioner, især når man svømmer i beskidte farvande eller i boblebadet. I alvorlige tilfælde kan en sådan infektion endda høres, eller betændelsen spreder sig i det indre øre og andre dele af kroppen. Hvis vand i øret forårsager smerter, skal du bestemt se en læge. Smerter eller kløe indikerer en eksisterende infektion i øregangen. Øget kontakt med salt og klor stimulerer øregangen og favoriserer penetrationen af ​​fremmedlegemer. Ingredienserne i kosmetik kan også føre til irritation og revner i øret og om nødvendigt fremme penetrationen af ​​væske i øret.

Hvordan kan jeg fjerne vand i øret?

Der er flere muligheder for at fjerne vand fra øret. Dog forsvinder væsker normalt fra øret på egen hånd. Hvis du vil fjerne væsken hurtigere, har vi anført de bedste støttende foranstaltninger her for at kunne høre godt hurtigt igen.

Opret et vakuum i øret

Tendens dit hoved lidt og læg din håndflade på det berørte øre. Træk nu din hånd sammen hurtigt og åbn den igen. Vandet skal trækkes ud af øret gennem vakuumet.

Lad vandet fordampe

En anden måde at fjerne vand fra øret er at få vandet til at fordampe. For at gøre dette holder du dig til øret med et slag med det laveste niveau, hold mindst en afstand på 30 cm til dit øre. Flyt hårtørrer frem og tilbage, mens du trækker på din øreflamme. Efter et par minutters blow -up skulle vandet i øret have fordampet.

varm komprimering på øret

belejring en vaskeklud i varmt vand og læg den på dit øre. Efterlad vaskekluden i 30 sekunder og tag et minuts pause. Gentag processen fire til fem gange.

Træk på øreflippen

har en tendens til siden. Det berørte øre skal pege ned. Træk derefter på din øreflamme. Vandet bevæger sig og kan dræne.

valsava -metode

Luk din mund og hold næsen. Så renser du din næse for at rydde øregangen. Ofte kan du høre en kort knæk. Dette er et tegn på, at røret nu er gratis.

over -The -Counter øre dråber

I nogle apoteker kan du ikke finde nogen receptpligtige øre dråber med naturlige ingredienser. Nogle gange forårsager vand en hævelse af ørevoks. Dette kan blødgøres af dråberne af ører og dræner. Du skal dog læse pakkenindsatsen på forhånd for at undgå uønskede bivirkninger.

øre dåser

øre dåser kan også afhjælpe situationen i øret. Dette er hule stearinlys lavet af voks, som du kan meddele, når du ligger. Voksen sikrer varme i øret og kan få vandet eller ørevoksen til at strømme. Imidlertid skal denne metode udføres med forsigtighed. Hvis varmen i øret fylder ubehageligt, er det bedst at gøre uden den. Denne metode er en alternativ medicinsk foranstaltning. Varmen er beregnet til at stimulere positive processer i øret og lade vandet dræne af. Et middel mod tilstoppede øregang er imidlertid ikke videnskabeligt bekræftet.

Vandet i øret forsvinder ikke, og jeg har smerter?

I dette tilfælde annonceres en mulig infektion i øret. Besøg en ørelæge med det samme. Backing -vand suges af. Hvis der allerede er forekommet betændelse, vil din ørelæge ordinere ører eller antibiotika. Hvis behandlingen ikke tøver unødigt. Det kan komme til komplikation, såsom høretab eller kronisk betændelse i øret. Akut øregangsinflammation kan normalt behandles godt med konventionelle lægemidler, hvis behandlingen finder sted med det samme. I tilfælde af tilstoppede øre kan professionel rengøring fra ørelægen også afhjælpe situationen. Specielt specielle og sjældne svampe eller bakterier kan forsinke behandlingen. Ørens specifikke anatomiske karakter kan også have en negativ indvirkning på behandling af øregangens betændelse. Derudover kan en allergisk reaktion på ingredienser fra øredråber føre til irritation.

kan jeg forhindre penetration af vand i mit øre?

Ja, du kan forhindre, at vand trænger ind på forhånd. Vandbeskyttelse ørepropper beskytter øregangen foran den, når de svømmer eller svømmer. Du skal dog bestemt desinficere ørepropperne regelmæssigt efter at have båret for at undgå penetrering af bakterier eller svampe. Din hörakustiker kan støtte dig i det rigtige valg af ørepropper. Undgå for hyppig og intensiv ørrensning. Ørevoks i øret beskytter dig mod infektioner, hvis der er for lidt i øret, er din forsvarsfunktion svækket. Varmt vand er allerede tilstrækkeligt til højre ørehygiejne. Den hyppige anvendelse af øreringe bør undgås. Hvis du er dykkere eller svømmere, der regelmæssigt rejser i dybere farvande, anbefales brugen af ​​naturlige øredråber før kontakt med vandet. Kør ikke for dybt ind i øregangen med bomuldspinde, skader og revner gør det nemt at komme ind i øret og andre fremmedlegemer. Hvis ikke absolut nødvendigt, skal du undgå brugen af ​​badekapsler, mens du svømmer, hvilket kan skrabe huden i øret og også skabe ugunstige muligheder for bakterier og svampe.