Nebenwirkungen von Hörgeräten: Was stimmt? | MySecondEar

bivirkninger af høreapparater

høreapparater har en opgave frem for alt: at forbedre lytningen! Men de opfylder ikke altid kun deres faktiske betydning. Uønskede bivirkninger eller bivirkninger kan forekomme, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på mulige risici. For at forhindre dette skal det generelt bemærkes, at høreapparater kun kan bruges med en regulering af specialisten. Valget og indstillingen skal finde sted under teknisk råd fra en høreapparat akustiker for at minimere risici. Umiddelbar brug kan resultere i sundhedsforstyrrelser og skal derfor undgås så vidt muligt.

Bivirkninger kan forventes især i den indledende fase, dvs. når høreapparatets slid startes. Skiftet til oversvømmelse af stimuli, som pludselig opfattes af høringsforstærkningen, kan være overvældende for ørerne og hjernen. Som et resultat kan miljøet eller endda din egen stemme pludselig opfattes som ubehageligt. Heldigvis bliver kroppen vant til stimulering ved regelmæssigt at bære.

Følgende uønskede bivirkninger er kendt for høreapparater:

høreapparat fører til hovedpine

Hovedpine forekommer primært under vane. Høreapparater muliggør den øgede opfattelse af høreimpulser. Ud over at lytte forstærkning kan de nye stimuli også bidrage til hjernen overvældet. Dette kan resultere i en form for udmattelse, som delvis udtrykkes i hovedpine. Årsagen til dette er ikke høreapparatet, men med selve hjernen. Hvis det bruges regelmæssigt, vænner hjernen sig imidlertid til overflod af stimuli og smerterne sædvanligt.

høreapparat løsner svimmelhed fra

svimmelhed bliver en potentiel forstyrrende faktor, især med sensorisk høretab. Med denne type høretab påvirkes det indre øre, som er høringsstedet og balancen. Den beskrevne nye stimulus, der oversvømmer, fører til en stressende situation for ørerne. Stress er på sin side kendt for at være en faktor, der kan udløse svimmelhed. For længe kan høreapparatet også resultere i stressrelateret balanceforstyrrelse.

høreapparat forårsager øremaskine

Earache kan have adskillige grunde. Nogle af dem kan udløses ved at bære et høreapparat. På den ene side er skader, der opstår fra ujævnheder på ørekoppen, grund til smertefulde ører. På den anden side kan infektioner udløse øreinfektioner eller otomycosis. Hærehjælpsvogne favoriserer den stabile kontakt med huden og konstant iført fugtighedsdannelse i øret, hvilket forårsager dette. Squatled hud har risikoen for kløe og fremmer betændelse.

Til forebyggelse af øresmerter og betændelse skal du være opmærksom på fjernelse af høreapparater om natten. Dette sikrer, at en natlig tørring af øret og risikoen for infektion falder. For at holde bakterier og patogener væk fra øregangen, en daglig rengøring af høreapparater med specielt designet rengøringsmidler skal udføres.

dårlig taleforståelse trods høreapparater

På forhånd kan det siges, at høringsydelsen også er helt individuel med et høreapparat. Den respektive hørselsskade og lytteindstillingerne påvirker, hvor god sprogforståelsen i sidste ende er. En ændring i høringen kan ikke udelukkes, primært i tilfælde af aldersrelateret høretab, som gradvist forværres. Så det kan ske, at en forringelse af sprogforståelse forekommer på trods af at lytteforstærkning. Andre årsager er forkert siddende otoplastik, der resulterer i funktionelle svækkelser, en beskadiget forbindelsesslange eller lydudgangsåbninger tilstoppet med talg og cerums. Også her er en daglig, grundig rengøring et middel til forebyggelse. Hvis sprogforståelse forværres, bør høreapparatets akustiker også konsulteres.

høreapparat presser ind/på øret

I tilfælde af mangelfuld otoplastik kan der være trykopfattelser eller betændelse. Derudover er trykpunkter delvist forårsaget af hærdede lydslanger. Hærehjælpens akustiker skal konsulteres i øret ved øret for at foretage en mulig justering af ørepas. Den regelmæssige kontrol skal også kontrolleres, og om nødvendigt skal udveksling af lydslanger og otoplastik overvejes. Som regel ændres sidstnævnte efter to til tre år, men dette kan variere individuelt og derfor være nødvendigt tidligere.

høreapparat fører intolerance/allergi

Da otoplastik og husets høreapparater normalt er lavet af plast, er reaktioner på materialet ikke udelukket. Dermatitis eller hudirritation kan også forekomme, da høreapparatdæk på huden, hvis kremer eller sæber indeholdende stimuli tidligere blev brugt. Dette bør dog normalt ikke forekomme med et godt tilpasset høreapparat. Hvis du ved, at det har følsom hud, der har tendens til allergi, skal dette bemærke høringsrådgivning for at minimere sandsynligheden for en allergisk reaktion, hvis det er muligt.

Uønskede lyde med høreapparater

Uønskede lyde, såsom farende eller fløjtning, kan hindre lytteindtrykket. Rauschen forekommer normalt ved fugt, der fører til høreapparatet for at forstyrre den elektriske forbindelse eller på grund af snavs. rengøring og tørring af høreapparaterne bør derfor udføres forebyggende. Rør opstår, når otoplastik ikke længere forsegler korrekt. Resultatet er en feedback, der afhjælpes af høringspersonalet ved at justere ørepas. En af de mest berømte fløjter eller biplyde - tinnitus - er for det meste svækket ved at bære høreapparater, men i sjældne tilfælde forstærket af disse. Tinnitus kan også favorisere for længe. I disse tilfælde skal en læge konsulteres.

forhindrer bivirkninger

Nogle principper hjælper med at forhindre bivirkninger af høreapparater.

  • Bær ikke høreapparatet for at give ro og for at frigøre øret og høreapparatet af fugt.
  • Har høreapparater og otoplastik kontrolleret regelmæssigt for at kontrollere funktionen og sædet.
  • Til en ordentlig rengøring og tørring af enhederne.
  • Beskyt høreapparater mod stærk varme.
  • Gør ikke væk fra følelsen af ​​pres, kløe eller forstyrrende lyde for at se et høreapparat akustiker.
  • Reparationer udføres altid professionelt.
  • Find det rigtige høreapparat gennem høringsråd for at undgå allergisk reaktion.
  • Bær
  • høreapparater dagligt og enhederne og give dig selv tid til at vænne sig til det.