(Plötzlicher) Hörverlust auf einem Ohr: Ursachen, Symptome, Behandlung

pludselig høretab på det ene øre

pludselig næppe hørt på et øre eller overhovedet, der kan være et ganske mere frygtmoment. Straks skudt rædselsscenarier - men ikke altid er dette en permanent begrænsning eller alvorlige årsager. Imidlertid kan graden af ​​en -sidet høretab udvide grænserne eller til en fuldstændig døvhed. I overensstemmelse hermed bør tilsvarende symptomer bestemt tages alvorligt , men det tilrådes ikke at få panik. Et besøg hos specialisten giver information om årsager og viser behandlingsmetoder.

en -sidet høretab: Årsager og symptomer

pludseligt høretab på et øre gennem en høretab

Hvis høringen af ​​et øre pludselig er begrænset eller tabt, kan dette være en indikation af en høring være, fordi dette næsten altid forekommer en -sidet. I dette tilfælde yderligere symptomer som en kedelig smerte, tinnitus og svimmelhed. Det er ikke helt klart, hvorfor dette overhovedet sker. Formodentlig skyldes forekomsten af ​​en kredsløbslidelse af forskellige faktorer, herunder stress. Resultatet er en matrice eller begrænsning af hårcellernes funktionalitet, hvilket betyder, at irritationen af ​​stimulansen af ​​mekanisk i elektriske stimuli. Som et resultat oprettes en lyttehvile.

en -sidet høretab gennem en otitis

En ensidet høretab betyder ikke altid et høretab. Han kan også tilskrives A ekspert for at undgå uønskede konsekvenser af ikke -behandling. Hyppig eller lang -lasting center øreinflammationer kan forårsage permanent hørselsskader.

ørefortrængning som en trigger af en ensidet høretab

Hvis ørevoks tilstopper øregangen, kan høringen lide. Som regel bestemmes forstoppelse især hurtigt under den medicinske undersøgelse, da den ydre øregang i en otoskopi normalt undersøges. Ved at rengøre øret kan forstoppelse fjernes relativt let. Som regel returneres høringen følgelig .

kort -term høretab på det ene øre gennem en kold/corona

Et af de klassiske symptomer i forkølelse er hævelse af de næseslimhindere . Hævelsen hindrer på sin side ventilationen af ​​øret og fører i nogle tilfælde til en flydende ophobning i dette. En følelse af pres i øret og et reduceret lytteindtryk kan resultere. Oftest høretab forsvinder sammen med de resterende kolde symptomer .
I forbindelse med Corona rapporteres der gentagne gange høreproblemer, men det er et temmelig sjældent symptom, som få detaljer er tilgængelige for. Det kan antages, at symptomerne, der er forbundet med en corona -infektion, kan føre til at lytte til hjerterne som en konventionel forkølelse.

høretab på det ene øre efter en flyvning

Tryk på ørerne, når du flyver, er et udbredt problem , især hos børn. I nogle tilfælde forbliver presset, der er forbundet med begrænset høringsforståelse, selv efter landing. Hvor lang tid det tager for trykudligningen at blive mestret, og lytning gendannes er meget individuelt . Det meste af tiden hjælper enkle trykudligningstaktikker såsom at drikke eller sluge stærkt hjælp. Under flyvning tilrådes det at tygge tyggegummiets tyggegummi og at have tilstrækkelig drikke med energisk slukning. I nogle tilfælde kan den ene -sidede høretab forlænge sig med hensyn til tid, men efter flere dage med vedvarende problemer skal en lægebesøg overvejes.

Andre grunde til pludselig, en -sidet høretab

  • Fysisk skade
  • Tryk på lydnerven
  • Problem i det indre øre: f.eks. Infektioner
  • Sygdomme: f.eks. Mæslinger, fåresyge, meningitis

høretab på det ene øre: behandling

Hvis der ikke er nogen alvorlig svækkelse, skal du vente et par dage og observere, om dit øre gendanner sig selv. Hvis dette ikke er tilfældet, eller symptomerne forværres, anbefales et besøg på ENT -lægen . Hvis denne høretab eller en høreapparater oprette . Her, især cros-enheder er ideelle, der forstærker lyden af ​​det berørte øre og overfører det til det sunde øre. Så du kan lave dit tonale miljø igen.